Μενού
  • Α-
  • Α+

Για «ζοφερό σκηνικό» και «μεθοδεύσεις αυταρχικών καθεστώτων» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας που κάνει λόγο για για άλλες παρακολουθήσει μέσω του συστήματος Predator και ιδιαίτερα υπαλλήλων της ΕΥΠ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παράλληλα, καλεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να δώσει απαντήσεις ως πολιτικός υπεύθυνος της Υπηρεσίας.

Διαβάστε ακόμη: Κατρίνης: Η κυβέρνηση προσπαθεί με συμψηφισμούς να συγκαλύψει την υπόθεση παρακολούθησης Ανδρουλάκη

«Ενα ζοφερό σκηνικό που παραπέμπει σε μεθοδεύσεις αυταρχικών καθεστώτων αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Θανάση Κουκάκη και υπάλληλοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που ως… αντιφρονούντες μπήκαν στον «πάγο», άρχισαν να παρακολουθούνται μέσω συστήματος Predator» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και συνεχίζει: «Αυτό σημαίνει πως είτε η ΕΥΠ παρακολουθούσε την ΕΥΠ, είτε κάποιος ιδιώτης παρακολουθούσε στοχευμένα υπαλλήλους της ΕΥΠ, με πληροφόρηση ή και εντολή «από μέσα». Τα τρία τελευταία χρόνια, όπως αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα, η ΕΥΠ εκφυλίστηκε. Από υπηρεσία που έχει ως στόχο το ποινικό έγκλημα και τη θωράκιση της εθνικής ασφάλειας μετατράπηκε σε πεδίο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών σκοτεινών παρακρατικών κύκλων. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ως πολιτικός υπεύθυνος της ΕΥΠ θα πρέπει άμεσα να δώσει απαντήσεις. Διαφορετικά θα αποδέχεται σιωπηλά ότι είναι ο εμπνευστής αυτών των τριτοκοσμικών καταστάσεων, που μόνο σε φιλελεύθερη ευρωπαϊκή Δημοκρατία δεν συναντά κανείς».

Στο δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ. γίνεται λόγος για απόπειρα παρακολούθησης και υπαλλήλων της ΕΥΠ. Οπως επισημαίνεται «στελέχη των μυστικών υπηρεσιών που η κυβέρνηση έβαλε στον "πάγο" τον Ιανουάριο, έγιναν στόχος του Predator δύο μήνες μετά τον Ανδρουλάκη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA