Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπούμερανγκ εκτιμά το κυβερνητικό στρατόπεδο ότι γίνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση των παρακολουθήσεων μετά την παραδοχή του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ (2015-2019) Γιάννη Ρουμπάτη ότι το 2016 είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα ως Πρωθυπουργό πως η Υπηρεσία είχε θέσει υπό παρακολούθηση τον τότε Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και μετέπειτα Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιο Πιτσιόρλα.

Γαλάζια στελέχη σχολίαζαν πως οι εν λόγω αποκαλύψεις αφαιρούν από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της προσωπικά το δικαίωμα να εμφανίζονται ως κατήγοροι της κυβέρνησης κουνώντας το δάχτυλο ως δήθεν τιμητές και τους βάζουν στο «καναβάτσο», καθώς ο κ. Πιτσιόρλας μετατρέπεται στον δικό τους Ανδρουλάκη και μάλιστα με διαφορετικά δεδομένα. «Εμείς είπαμε καμία σκιά, όλα στο φως για την υπόθεση του κ. Ανδρουλάκη. Ο κ. Τσίπρας θα πει όλα στο φως για τον κ. Πιτσιόρλα;», σημείωναν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη: Παρακολουθήσεις: «Άνθρακας για όσους επένδυσαν στην κατάθεση Κοντολέοντα»

Ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνουν καλείται να απαντήσει τώρα στα ίδια ερωτήματα που έθετε μετ επιτάσεως μιλώντας για παρακράτος Μητσοτάκη. Ποιος έδωσε την εντολή παρακολούθησης του Στέργιου Πιτσιόρλα και για ποιο λόγο; Ιδίως αφού η αιτιολόγηση, που φέρεται να υπήρξε περί συσχέτισης με πώληση εκτάσεων ελληνικού εδάφους σε εταιρία ξένων συμφερόντων, πέραν της κατηγορηματικής της διάψευσης από τον κ. Πιτσιόρλα που θα κινηθεί νομικά, δεν καταδεικνύει λόγο εθνικού συμφέροντος ώστε να επικαλεστεί το απόρρητο. «Περίμενα μια δημόσια απάντηση πολύ νωρίτερα. Θα εξακολουθήσω να περιμένω αυτή τη δημόσια απάντηση και εξήγηση», είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Πιτσιόρλας, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να παράσχει δημοσίως εξηγήσεις και απευθύνοντας ένα τεράστιο «γιατί».

«Αναδεικνύεται η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Την ίδια ώρα, έκθετο χαρακτηρίζουν πολλά κυβερνητικά στελέχη τον κ. Τσίπρα, υπενθυμίζοντας τις προσωπικές του διαβεβαιώσεις στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή ότι επί δικής του διακυβέρνησης δεν παρακολουθούνταν κανένα πολιτικό πρόσωπο και δημοσιογράφος. «Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είναι έτσι κι αλλιώς πολιτικό πρόσωπο», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, επισημαίνοντας και τη συνεχή ενημέρωση του τότε Διοικητή της ΕΥΠ προς τον Αλέξη Τσίπρα παρότι η ΕΥΠ δεν υπαγόταν τότε στον Πρωθυπουργό. Στα αξιοσημείωτα καταγράφουν γαλάζιες πηγές και το γεγονός ότι την περίοδο που ο κ. Πιτσιόρλας είχε μπει στη λίστα της ΕΥΠ δεν ήταν εν ισχύ η νομοθετική ρύθμιση που απαγόρευε στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει ένα πρόσωπο που τέθηκε υπό παρακολούθηση, μετά τη λήξη της. Παρ’ όλα αυτά ουδείς ενημέρωσε τον κ. Πιτσιόρλα.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως το αφήγημα περί αντιθεσμικής εκτροπής που επιχείρησε να στήσει η Κουμουνδούρου δεν της βγαίνει, αφού έως τώρα κανένας μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή δεν έχει αμφισβητήσει τη νομιμότητα της επισύνδεσης στο κινητό τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Μπορεί να ήταν επιχειρησιακό σφάλμα λένε, το οποίο παραδέχτηκε η κυβέρνηση κι έπραξε άμεσα τα δέοντα, αλλά ενστάσεις ως προς τη νομιμότητα δεν υπάρχουν.

Σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς μάλιστα το κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ βάρυνε περισσότερο μετά τη χθεσινή κατάθεση στην Εξεταστική του τέως Διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, με αποτέλεσμα μετά την κατάρριψη του αφηγήματος περί εντολής Μητσοτάκη να επιχειρήσουν με non paper να βάλουν στο «κάδρο» τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Κατά πληροφορίες ο κ. Κοντολέων επέμεινε μέχρι κεραίας στη νομιμότητα της επισύνδεσης στον Νίκο Ανδρουλάκη και όλοων όσων έγιναν επί θητείας του. Φέρεται επίσης να δήλωσε πως αυτή δεν σχετιζόταν επουδενί με την προσωπική του ζωή αλλά καθαρά με εθνικούς λόγους, ότι για την εν λόγω υπόθεση δεν ενημερώθηκε ποτέ ο Πρωθυπουργός ούτε και ο πρώην Γ.Γ. Γρηγόρης Δημητριάδης, καθώς και ότι η ΕΥΠ δεν έχει συνεργάζεται με τις εταιρίες Intellexa και Krikel που σχετίζονται με το λογισμικό Predator. «Άνθρακας για όσους επένδυσαν στην κατάθεση Κοντολέοντα. Θησαυρός όμως τα όσα ακούστηκαν χθες για την υπόθεση Πιτσιόρλα από τον κ. Ρουμπάτη», ήταν το λακωνικό αλλά εξαιρετικά δηκτικό σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ και μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής, Δημήτρη Μαρκόπουλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως  δια του Δημήτρη Τζανακόπουλου επέμεινε στην πολεμική κατά της κυβέρνησης, στηλιτεύοντας την επίκληση του απορρήτου από τον κ. Κοντολέοντα και υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση θέλει τις μυστικές υπηρεσίες στην υπηρεσία σκοτεινών πολιτικών συμφερόντων. Επιθετικά συνέχισε και το ΠΑΣΟΚ μέσω της Ευαγγελίας Λιακούλη, που έθεσε επί τάπητος το ζήτημα καταστροφής του φακέλου του κ. Ανδρουλάκη.

Οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής γι’ αυτή την εβδομάδα ολοκληρώθηκαν με την κατάθεση του νυν Διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, ο οποίος φέρεται να είπε πως επί των ημερών του δεν καταστράφηκαν αρχεία, πως η ΕΥΠ δεν χρησιμοποιεί το Predator και ότι από τη στιγμή που η έγκριση της επισύνδεσης για τον κ. Ανδρουλάκη έφερε την υπογραφή της αρμόδιας εισαγγελέως ήταν νόμιμη. Η κατάθεσή του θα συνεχιστεί την επόμενη Τρίτη, αναζωπυρώνοντας σίγουρα και την πολιτική αντιπαράθεση. Πηγές της ΝΔ πάντως εκτιμούσαν πως όσα είπε ο κ. Δεμίρης αποκρούουν κατηγορηματικά τα αντιπολιτευτικά πυρά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA