Μενού
  • Α-
  • Α+

«Οι λόγοι για τους οποίους παρακολουθήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν εθνικοί και όχι προσωπικοί» είπε σύμφωνα με πληροφορίες, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο τέως διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων.  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο μάρτυρας, κατέθεσε πως όλες οι επισυνδέσεις που έγιναν επί των ημερών του ήταν νόμιμες και πως δεν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ούτε τον Γρηγόρη Δημητριάδη για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

Ο εισηγητής της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή Δημήτρης Μαρκόπουλος μετά την πολύωρη κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων των τηλεπικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, σχολίασε: «Άνθρακας για όσους επένδυσαν στην κατάθεση Κοντολέοντα. Θησαυρός όμως τα όσα ακούστηκαν χθες για την υπόθεση Πιτσιόρλα από τον κ. Ρουμπάτη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος. Σημειώνεται, ότι χτες ο τέως διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, παραδέχτηκε ότι παρακολουθούταν ο Στέργιος Πιτσιόρλας, όταν ήταν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Ο δεύτερος απείλησε με μηνύσεις. 

Δηλώσεις έκανε και ο Κωσνταντίνος Κυρανάκης: «Οι χθεσινές αποκαλύψεις στην εξεταστική είναι συγκλονιστικές.  Δυστυχώς εκ του ρόλου μας δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε πάρα πολλά για λόγους εθνικής ασφάλειας, παρόλα αυτά μετά τις δημόσιες δηλώσεις του κυρίου Πιτσιόρλα και του κυρίου Ρουμπάτη, αυτό που φαίνεται να πρέπει να διερευνηθεί από την ελληνική δικαιοσύνη είναι η εξής πολύ σοβαρή υπόθεση: Καταγγέλλεται ότι ο κύριος Πιτσιόρλας λειτουργούσε ως εκπρόσωπος ξένων συμφερόντων για αγοραπωλησίες ελληνικού εδάφους από ξένες εταιρείες. Καταγγέλλεται επίσης ότι αυτή η ενημέρωση ήταν στο γραφείο του πρωθυπουργού, είχε ενημερωθεί ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ τον κύριο Ρουμπάτη, και παρόλα αυτά επέλεξε τον τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ να τον αναβαθμίσει σε υφυπουργό οικονομικών με συνέπεια η έρευνα που γινόταν σε βάρος του όλους αυτούς τους μήνες να διακοπεί ακριβώς επειδή ο κύριος Πιτσιόρλας αναβαθμίστηκε σε υπουργό. Αν δεν ήταν υπουργός ο κύριος Πιτσιόρλας η έρευνα θα είχε συνεχιστεί και θα είχε ολοκληρωθεί. Ο τότε διοικητής της ΕΥΠ μας είπε ξεκάθαρα ότι η έρευνα διεκόπη, δεν ολοκληρώθηκε ακριβώς διότι επιλέχθηκε από τον τότε πρωθυπουργό, παρά την ενημέρωση του, να γίνει υπουργός εκεινησ της κυβέρνησης». 

Από την άλλη πλευρά, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολίασε: «Αποδείχτηκε από την εξέταση του κ. Κοντολέοντα ότι η επίκληση του απορρήτου δεν είναι απλώς μια απαράδεκτη πρακτική ώστε να μην απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία θα εξέθεταν την κυβέρνηση και προσωπικά τον ίδιο τον κύριο Μητσοτάκη για την εμπλοκή του στην παρακολούθηση των κύριων Ανδρουλάκη και Κουκάκη. η επίκληση του απορρήτου από τον κ. Κοντολέοντα αλλά και όλα τα κυβερνητικά στελέχη που έχουν σχέση με τις συγκεκριμένες παρακολουθήσεις αποτελεί πραγματική βόμβα στα θεμέλια της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση θέλει μία ΕΥΠ, θέλει τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας όχι στην υπηρεσία του Δημοσίου συμφέροντος αλλά στην υπηρεσία σκοτεινών κύκλων και σκοτεινών πολιτικών συμφερόντων που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο για την πολιτική τους κατίσχυση». 

Η Ευαγγελία Λιακούλη του ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε: Πολύτιμος μάρτυρας τελικά ο κύριος Κοντολέων παρά την επίκληση του απορρήτου. Βασικά πράγματα δύο: Δεν ενημέρωσε ο  ίδιος τους Μητσοτάκη, Γεραπετρίτη, Δημητριάδη, αλλά ποιος τους ενημέρωσε; Μήπως μία πηγή που ταυτόχρονα παρακολουθούσε τον κύριο Ανδρουλάκη και βεβαίως μας διαβεβαίωσε πως υπάρχει αποτύπωμα στην καταστροφή τόσο του ηλεκτρονικού όσο και του εντύπου αρχείου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA