Μενού
  • Α-
  • Α+

Την άποψη πως «ξ ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα είναι προγραμματική, θα προσδιορίζει αυτό που εμείς λέμε προοδευτική πολιτική αλλαγή», εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος εν όψει της ομιλίας του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στη ΔΕΘ το απόγευμα του Σαββάτου, 17 Σεπτεμβρίου. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε πως: «Αφετηρία θα είναι βέβαια η αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού. Αυτή τη στιγμή η χώρα καταγράφει διαρκώς αρνητικά ρεκόρ στη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος, σε μια σειρά από βασικούς δείκτες στην καθημερινότητα των πολιτών, επειδή η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ρυθμιστικά μέτρα».

Διαβάστε ακόμη: Αλέξης Τσίπρας: Σήμερα η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ με «άρωμα» εκλογών – Τι αναμένεται να πει

Αναφέρθηκε, επίσης, επιγραμματικά στα μέτρα αυτά: «αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου, πλαφόν στη χονδρική τιμή ρεύματος, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και στο φυσικό αέριο, μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής». Πρόσθεσε ακόμα ότι «δεν έχουμε ακούσει τίποτα από τον κ. Μητσοτάκη για το Ταμείο Ανάκαμψης». «Και είναι φυσικό, γιατί έχει φροντίσει ήδη τα πρώτα 500 εκ. σε δάνεια από το Ταμείο να πηγαίνουν σε λιγότερους από 20 επιχειρηματικούς ομίλους, δηλαδή έχει αποκλείσει ολοκληρωτικά τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα από αυτήν τη χρηματοδότηση», είπε.

Αναφορικά με το θέμα των υποκλοπών, τόνισε: «η κυβέρνηση της ΝΔ θα απολογηθεί για αυτήν την υπόθεση και οι ευθύνες θα καταλογιστούν». «Η συνεχής επίκληση του απορρήτου από την κυβέρνηση είναι θεσμική παρακμή. Δεν γίνεται η ΕΥΠ να μην ελέγχεται από τη Βουλή», διεμήνυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος και επισήμανε: «θα επιμείνουμε για να κληθούν στην επιτροπή κρίσιμα πρόσωπα όπως ο κ. Δημητριάδης, δεν γίνεται να μην εμφανιστεί στην εξεταστική ο άνθρωπος που κατά τον κ. Μητσοτάκη ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση».

Σε ερώτηση για την υπόθεση Πιτσιόρλα, επανέλαβε: «εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από το απόρρητο, ζητάμε από την κυβέρνηση να αποχαρακτηρίσει όλα τα σχετικά έγγραφα». «Έτσι δε θα μείνει καμία σκιά και θα είναι φανερό ότι πρόκειται για μια υπόθεση που ξεκίνησε από το 2013, επί κυβέρνησης Σαμαρά», εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Αν κάποιος δίνει εντολές για να σταματούν ή να ξεκινούν παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ, αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», τόνισε χαρακτηριστικά.