Μενού
  • Α-
  • Α+

Για ακατάσχετη παροχολογία και υποσχέσεις προς όλους χωρίς ωστόσο στοιχεία αλλά και τεκμηρίωση, κάνει λόγο η Κυβέρνηση σχολιάζοντας τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο περιθώριο της ΔΕΘ, σε συνέχεια όσων είχε πει το βράδυ του Σαββάτου στην ομιλία του στο Βελλίδειο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημείωσε πως όσα ανέφερε ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, ουσιαστικά είναι δίχως κόστος καθώς «δεν θα κληθεί να τα εφαρμόσει».

Διαβάστε ακόμη: Οικονόμου για Τσίπρα: Εδωσε υποσχέσεις σε όλους χωρίς στοιχεία – Εχει κραυγαλέο ιστορικό αποτυχίας

«Το κρεσέντο ακατάσχετης παροχολογίας, που ξεκίνησε χθες, κορυφώθηκε με τη σημερινή τρικυμιώδη παρουσία του κ. Τσίπρα. Στο τέλος του διημέρου κανείς πολίτης δεν πήρε πειστική απάντηση για τα φλέγοντα ζητήματα που τον απασχολούν, αφού ο κ. Τσίπρας επιδόθηκε σε υποσχέσεις προς όλους, χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση. Πολύ περισσότερο όταν τον βαρύνει ένα ιστορικό αποτυχίας τόσο κραυγαλέο, που κανείς δεν μπορεί να το παραβλέψει» ανέφερε αρχικά ο κ. Οικονόμου προσθέτοντας πως: «Παρότι επιχείρησε να δικαιολογήσει την περιορισμένη απήχηση του λέγοντας ότι δεν εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις, η συνολική ανερμάτιστη παρουσία του αρκεί για να εξηγηθεί το γιατί η κοινωνία δεν τον εμπιστεύεται».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Καταλήγοντας δε, υποστήριξε πως: «Τελικά, το μόνο που κατάφερε είναι να δημιουργήσει ακόμα περισσότερα ερωτήματα για το αν προσωπικά αντιλαμβάνεται τις δραματικές επιπτώσεις των όσων υπόσχεται χωρίς μέτρο και σύνεση. Όλοι πάντως κατανοούν ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να υπόσχεται τα  πάντα, χωρίς κόστος, αφού δεν θα κληθεί να τα εφαρμόσει. Η  διεθνής πραγματικότητα και το μέγεθος των προκλήσεων επιβάλλουν σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια. Όχι αερολογίες και μυθεύματα, όχι πειραματισμούς, όχι ανευθυνότητα».

ΔΕΘ: Τι υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προσπάθησε να απαντήσει στις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν από τα όσα εξήγγειλε το Σάββατο, λέγοντας πως: «Το πρόγραμμά μας είναι απολύτως κοστολογημένο, αγγίζει τα 5,6 δισ. ευρώ». Στην διάρκειας 3,5 ωρών συνέντευξή του κλήθηκε να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα τόσο για τις επερχόμενες εκλογές όσο και ζητήματα που βρίσκονται στο πολιτικό προσκήνιο. «Κάναμε μια δέσμη προτάσεων που μπορεί να επαναφέρει τη δικαιοσύνη στο εισόδημα και την ενίσχυση στον κόσμο της εργασίας. Η ομιλία μου ήταν στοχευμένη για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με μια σειρά από παρεμβάσεις που της δίνουν «ανάσα» σημείωσε.

Μιλώντας για την πρότασή του για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ είπε ότι θα γίνει μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και πως «το πάρτι της αισχροκέρδειας, με πρωταγωνίστρια τη ΔΕΗ, θα τελειώσει». Αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν να συντηρείται η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως ««Δεν έχω εμπιστοσύνη στις δημοσκοπήσεις όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Όχι ότι δεν λαμβάνω υπόψη τα στοιχεία. Όμως παρουσιάζουν αυτές οι μετρήσεις μια εικόνα που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα».

Στην ερώτηση για το πρόγραμμα στέγασης που εξήγγειλε τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως: «Ουσιαστικά μας προτείνει μια κοινωνία που μπούκωσε από κόκκινα δάνεια των άνω των 40, να μεταφέρουμε το πρόβλημα στις μικρότερες ηλικίες για να βοηθήσουμε τις τράπεζες. Επίσης στο πρόγραμμά του δεν λέει κουβέντα για τη μάστιγα του AirBNB». Επανέλαβε πως «έχω ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διενέργεια εκλογών» και μιλώντας για τις μετεκλογικές συνεργασίες είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί τερατογένεση να μην είναι ο ίδιος στην εξουσία. Οι πολίτες θεωρούν τερατογένεση να μείνει και να συνεχίσει τις ίδιες πολιτικές». «Στόχος μας δεν είναι να φτιάξουμε μια κυβέρνηση ηττημένων ή μειοψηφίας» συμπλήρωσε και προσέθεσε πως: «αυτό που θα ανοίξει το δρόμο για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας το βράδυ των εκλογών είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην απλή αναλογική».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Στο μυαλό μας υπάρχει ένας στόχος. Να κάνουμε πραγματικότητα το όραμα για μια δημοκρατική κυβέρνηση, πλατιάς λαϊκής αποδοχής. Κι αυτό θα γίνει με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Νίκη της Νέας Δημοκρατίας, θα δώσει στη Νέα Δημοκρατία να φτιάξει μια κεντροδεξιά κυβέρνηση» είπε

Για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα από την ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: «Εγώ ως πρωθυπουργός είχε απόλυτα θεσμική σχέση. Δεν ήταν υπό την πολιτική ευθύνη του υπουργού αλλά ο διοικητής για κρίσιμα θέματα, με ενημέρωνε. Η ΕΥΠ, λοιπόν, αποφάσισε για λόγους που αφορούν οικονομικό έγκλημα να διευρύνει την έρευνα. Δεν έδωσα καμία εντολή παρακολούθησης του κ. Πιτσιόρλα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA