Μενού
  • Α-
  • Α+

Για την απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της Τρίτης για σήμερα Τετάρτη, ζήτησε συγγνώμη ο πρόεδρος των εργαζομένων ΗΣΑΠ, Παναγιώτης Κοντογιάννης. Μάλιστα, εξήγησε ότι η απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανακοινώθηκε νωρίτερα διότι ήταν Σαββατοκύριακο. «Είναι λάθος, θα έπρεπε να την έχουμε εξαγγείλει νωρίτερα την απεργία. Απλώς συνέπεσε το Σαββατοκύριακο στο ενδιάμεσο και δεν γινόταν και ίσως φταίει αυτό. Θα έπρεπε να  προετοιμαστεί η κοινωνία, θα έπρεπε να ξέρουν οι άνθρωποι γιατί αφορά όλο τον κόσμο. Καταλαβαίνω πόσο μπορεί να ταλαιπωρηθεί η κοινωνία, ζητάω συγγνώμη από τους επιβάτες μας», είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων ΗΣΑΠ, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1. 

Διαβάστε ακόμηΣούπερ μάρκετ - ΙΕΛΚΑ: 2 στους 3 μειώνουν τρόφιμα για να βγει ο χειμώνας - «Σαφάρι» προσφορών για 8 στους 10

Ερωτηθείς γιατί δεν υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, ο κ. Κοντογιάννης απάντησε: «Προσωπικό ασφαλείας υπάρχει, λέγεται προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης λειτουργίας αυτό, όπως προβλέπει ο νόμος, έχουμε κάνει τη διαδικασία να το ορίσουμε δεν προκύπτει όμως, για ένα σιδηρόδρομο είναι πάρα πολύ δύσκολο να τον δουλέψεις εν μέρει». «Πώς θα μπορούσαμε να το κάνουμε, μας υποχρεώνει ο νόμος να διαθέτουμε το 1/3 των εργαζομένων ναι αλλά και να ανοίξουμε το 1/3 των σταθμών πώς θα το κάνουμε αυτό; Εκτός αν θέλει ο υπουργός να απεργούν για παράδειγμα οι άνθρωποι που δουλεύουν στις τεχνικές βάσεις και να δουλεύει όλη η υπόλοιπη κίνηση, αυτό όμως δεν είναι απεργία. Έχουμε κάνει διαβούλευση και προσπαθήσαμε να βρούμε μια φόρμουλα για το πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό, δεν προκύπτει γιατί μειώνοντας το προσωπικό στις θέσεις λειτουργίας της εταιρείας τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των επιβατών μας ή παραβιάζεται η ασφάλεια σιδηροδρόμων και δεν επιτρέπεται να παραβιάζουμε τέτοια πρωτόκολλα», συμπλήρωσε ο ίδιος. Πάντως, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την απεργία με την απόφαση του δικαστηρίου να αναμένεται μέσα στην ημέρα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA