Μενού
  • Α-
  • Α+

Η χυδαία ανθελληνική προπαγάνδα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που πήγε στον ΟΗΕ και από το βήμα της γενικής συνέλευσης εργαλειοποίησε για μία ακόμα φορά το προσφυγικό και δεν δίστασε να δείξει πτώματα από μικρά παιδάκια που έχασαν τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου, δεν έμεινε αναπάντητη, ούτε θα τελειώσει με μία απλή καταδίκη των fake news που διασπείρει ο Τούρκος πρόεδρος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα απαντήσει καταλλήλως από το βήμα του ΟΗΕ στον Ερντογάν, ενώ από την Ελλάδα είναι ομόθυμη η καταδίκη των ανυπόστατων ισχυρισμών του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την ομιλία Ερντογάν «μια πρωτόγνωρη προσπάθεια διασποράς fake news, πλήρους διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και χυδαίας προπαγάνδας (...) με τελείως ανυπόστατους ισχυρισμούς, που δεν εδράζονται στην πραγματικότητα. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι η Τουρκία συστηματικά παραβιάζει διεθνείς Συνθήκες, που η ίδια έχει υπογράψει, εργαλειοποιώντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, κάνοντας πλάτες σε λαθροδιακινητές, σε εκείνους, δηλαδή, που βάζουν ανθρώπους σε βάρκες, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, σε αντίθεση με το ελληνικό Κράτος που σώζει ανθρώπινες ζωές και που φυλάει, ως οφείλει, τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης» είπε ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Προανήγγειλε δε, πως ο λόγος του πρωθυπουργού θα είναι σκληρός: «Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται, δεν εκφοβίζεται και προφανώς δεν αμαυρώνεται από τις ασυναρτησίες, από όσα ανυπόστατα ειπώθηκαν χθες από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης. Αλλωστε, είναι γνωστό ότι η ιστορία έχει αναδείξει ποιος γέννησε τον ανθρωπισμό και ποιος βαρύνεται με γενοκτονίες, με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η τα αντανακλαστικά της Ελλάδας είναι έτοιμα για να αντιδράσουμε. «Αυτό γίνεται και στον Έβρο, αυτό γίνεται και στο Αιγαίο».

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι η ομιλία Ερντογάν αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις με τη ΜΚΟ που αναγνώρισε ότι οι 38 μετανάστες - πρόσφυγες δεν ήταν σε ελληνικό έδαφος, «οφείλουν να προβληματίσουν ιδιαίτερα την αξιωματική αντιπολίτευση, ώστε να επαναπροσδιορίσει τις συντεταγμένες της σε ό,τι αφορά στην τοποθέτησή της στα ζητήματα αυτά».

«Κάπου πρέπει να μπαίνουν όρια, όταν αντί να αντιπολιτεύεσαι την κυβέρνηση, αντιπολιτεύεσαι την πατρίδα σου, υιοθετώντας επιχειρήματα, προπαγάνδα, θέσεις που εκπέμπουν δυνάμεις αλλότριες προς την Ελλάδα και που αποδεικνύεται στο τέλος της ημέρας ότι είναι ψεύτικες και κίβδηλες» τόνισε.