Μενού
  • Α-
  • Α+

Με αναδρομή στο παρελθόν συνέχισε την επιθετική για την Ελλάδα ρητορική του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος μετά τις απειλές για εισβολή στα νησιά, πήγε 100 χρόνια πίσω, αναφέροντας σε ομιλία του, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ: «Έναν αιώνα πριν και μετά από σειρά νικών με τις οποίες διώξαμε τον Έλληνα από τη χώρα μας, ολοκληρώσαμε με νίκη τον τουρκικό αγώνα». Έκανε επίσης λόγο για ελληνικές και αρμένικες συμμορίες που «ενθαρρύνθηκαν» από τις δυνάμεις κατοχής κατά τον τουρκικό αγώνα.

Διαβάστε ακόμη: Ερντογάν: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την σφαγή στην Τριπολιτσά» - Προκαλεί ξανά ο Τούρκος πρόεδρος

Είναι ξεκάθαρο πως ο ο Ερντογάν συνεχίζει τον... χαβά του, έχοντας πάντα ψηλά την Ελλάδα στην «ατζέντα» των προκλήσεων, κάτι που δεν άλλαξε ούτε και μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο Τούρκος πρόεδρος μάλιστα αναφέρθηκε εκ νέου και σε αφηγήματα της Αγκυρας για το προσφυγικό και πως η Ελλάδα είναι αυτή που αφήνει μετανάστες να πεθαίνουν σε βάρκες που... έρχονται από την Τουρκία:

«Η Ελλάδα έσπρωξε άλλη μια τη βάρκα μεταναστών και η Τουρκία κινητοποιήθηκε για να σώσει ζωές. Είναι πολλά περιστατικά, όπως εκείνη την ημέρα που η Ελληνική Ακτοφυλακή ανατίναξε ένα προσφυγικό σκάφος στα ανοιχτά της Λέσβου και το έσυρε στα τουρκικά χωρικά ύδατα, με 6 παράτυπους μετανάστες επάνω, μεταξύ των οποίων 4 παιδιά, τα οποία έχασαν τη ζωή τους». Ο Ερντογάν έκανε λόγο για ένα αγόρι με κίτρινο παλτό περίπου 16 ετών, το οποίο αναζητήθηκε από σκάφη και ελικόπτερα της τουρκικής ακτοφυλακής σε όλη την περιοχή.

Αναφέρθηκε και σε ένα νέο περιστατικό που όπως λέει συνέβη στα ανοιχτά του Τσανάκαλε: «Υπάρχουν προσπάθειες εντοπισμού παράτυπων μεταναστών στην θάλασσα από αλιευτικό σκάφος 1,5 ναυτικό μίλι από το Τσανάκαλε. Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από παράτυπους μετανάστες, διαπιστώθηκε ότι αγνοείται ένα αγοράκι 5,5 ετών. Στάλθηκαν στην περιοχή 1 ελικόπτερο της ακτοφυλακής, 3 σκάφη της ακτοφυλακής και 1 drone και αναζητείται σε όλη η περιοχή το μικρό αγόρι».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA