ΠΟΛΙΤΙΚΗ
28/09/2022 13:45

Ανδρουλάκης κατά Στόλτενμπεργκ: «Είσαι Πόντιος Πιλάτος, ο Ερντογάν μιμείται τον Πούτιν»

«Δεν βλέπετε τον ελέφαντα στο δωμάτιο!». «Πολλές φορές οι δηλώσεις σας ηχούν στα αυτιά του ελληνικού λαού ως δηλώσεις Πόντιου Πιλάτου», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, τασσόμενος κατά του Γενς Στόλτενμπεργκ για την Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ανδρουλάκης κατά Στόλτενμπεργκ: «Είσαι Πόντιος Πιλάτος, ο Ερντογάν μιμείται τον Πούτιν»
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Σφοδρή επίθεση κατά του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, για την φιλοτουρκική πολιτική που ασκεί, καλυμμένη πίσω από «προτροπές» να… τα βρουν Ελλάδα και Τουρκία, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Ομάδας με προσκεκλημένο τον Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο κ. Στόλτενμπεργκ τάχθηκε κατά της ευρωπαϊκής άμυνας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, να αντιπαραβάλει την καθαρή ελληνική στάση υποστήριξης της Ουκρανίας έναντι της τήρησης ίσων αποστάσεων του κ. Στόλτενμπεργκ στις προκλήσεις της Άγκυρας.

Διαβάστε ακόμη: Συρίγος για Τουρκία: «Θέλουν να μας ωθήσουν να ρίξουμε τον πρώτο πυροβολισμό»

«Αν αφήσουμε τους αυταρχικούς αναθεωρητές ηγέτες να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, τότε οδηγούμαστε σε καταστροφικές μη αναστρέψιμες καταστάσεις, όπως είπατε στην πρωτολογία σας. Και συμφωνούμε απόλυτα. Εμείς πήραμε ξεκάθαρη θέση απέναντι στην παράνομη εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία και στηρίξαμε τον ουκρανικό λαό έμπρακτα με την αποστολή βοήθειας. Όμως υπάρχει μια χώρα στη νατοϊκή συμμαχία, η οποία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία κρατώντας μια αμφιλεγόμενη στάση. Η χώρα αυτή είναι η Τουρκία και μάλιστα ο Πρόεδρος της μιμείται τον αναθεωρητισμό και τον αυταρχισμό του Πούτιν» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως ανέφερε, «ο Ερντογάν συχνά μιλά κατά της Συνθήκης της Λωζάνης και μάλιστα φτάνει στο σημείο να αμφισβητεί ευθέως ακόμη και την εθνική μας κυριαρχία. Παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο με πρόσφατο παράδειγμα τις παράνομες δραστηριότητες στα Βαρώσια. Ενώ υποδύεται τον υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, υπονομεύει το κράτος δικαίου με θύματα χιλιάδες πολίτες στο εσωτερικό της χώρας του. Κάθε μέρα έχουμε μια σκληρή δήλωση πολεμικού χαρακτήρα εις βάρος της Ελλάδας.

Μάς προκαλεί εντύπωση που δεν βλέπετε τον ελέφαντα στο δωμάτιο!». «Πολλές φορές οι δηλώσεις σας ηχούν στα αυτιά του ελληνικού λαού ως δηλώσεις Πόντιου Πιλάτου. Και κάτι τελευταίο. Λέτε ότι είναι αναγκαίο τα ευρωπαϊκά κράτη να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες επενδύσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων για να ενισχύσουν την άμυνά τους απέναντι σε εξωτερικούς κινδύνους.

Στην Ελλάδα, μολονότι περάσαμε μια πολύ μεγάλη οικονομική κρίση και είναι αναγκαίο να επενδύσουμε στο κοινωνικό κράτος και σε υποδομές για να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες και να χαραχθεί μια νέα αναπτυξιακή πορεία, υπογράψαμε πολύ μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα για να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας δύναμη. Κι όμως, δεν έχουμε δει την έμπρακτη αλληλεγγύη σας ούτε ανάλογες πρωτοβουλίες, που θα απαντούσαν στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα εις βάρος της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΝΣ ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ ΠΑΣΟΚ ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ