Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις απειλές που εκτοξεύει ο Πούτιν για τη χρήση πυρηνικών όπλων - όμως την ίδια στιγμή δεν περνάνε απαρατήρητες οι κινήσεις της Τουρκίας στο πεδίο της Λιβύης. Παράγοντας του ελληνοαμερικανικού λόμπι μου έλεγε πως οι αντιδράσεις εφόσον οι Τούρκοι ξεκινήσουν έρευνες στο λιβυκό πέλαγος θα έρθουν κυρίως από Γαλλία και Ιταλία που εδώ και χρόνια συνεργάζονται εμπορικά με τους Λίβυους και βεβαίως από την Αίγυπτο που έχει ζωτικά συμφέροντα στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Ο Μητσοτάκης πάει Πράγα και εκθέτει τον Ερντογάν – Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για το επικίνδυνο παιχνίδι της Άγκυρας

Οπότε η Αθήνα δεν είναι μόνη της σε αυτό το παιχνίδι - αν και οι Τούρκοι εξακολουθούν να παίζουν με τη φωτιά κι έχουν αποδείξει πως φοβούνται να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα. Πάντως η επίσκεψη Δένδια την Κυριακή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού η Αθήνα επιθυμεί το Κάιρο να είναι ευθυγραμμισμένο με τις τακτικές της ΕΕ και των τριμερών σχημάτων συνεργασίας στην περιοχή. 

Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους

Μαθαίνω ότι μέσα στη Κ.Ο. της ΝΔ έγινε και κουβέντα για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, για τους οποίους υπάρχει κουβέντα να επιστρέψουν στο ΕΣΥ το επόμενο διάστημα, αφού έχουν αρθεί ουσιαστικά όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ-και γιατρός- Βασίλης Γιόγιακας τάχθηκε υπέρ του να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί το επόμενο διάστημα στις θέσεις τους, ενώ ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης υπογράμμισε την ανάγκη οι ανεμβολίαστοι γιατροί να μην επιστρέψουν στα νοσοκομεία, αλλά ενδεχομένως σε άλλες θέσεις στο δημόσιο (π.χ. διοικητικές), καθώς αυτό θα ήταν μήνυμα ανακολουθίας σε σχέση με την εφαρμοσθείσα πολιτική. Αρκετοί βουλευτές, πάντως, έπιασαν μετά τον κ. Χρυσομάλλη και του είπαν ότι συμφωνούν με όσα είπε.

Ζαγοράκης για δήμαρχος;

Την ίδια ώρα που ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωσταντίνος Ζέρβας ετοιμάζεται να ανακοινώσει την εκ νέου υποψηφιότητά του για το Δήμο Θεσσαλονίκης ένα άλλο όνομα με χρώμα εθνικής Ελλάδος βγαίνει στο προσκήνιο. Αναφέρομαι στο Θοδωρή Ζαγοράκη -με ρίζες στην πόλη - καθώς έχει υπάρξει εμβληματικός αρχηγός του ΠΑΟΚ. Οι φήμες θέλουν τον νυν ευρωβουλευτή να σκέφτεται το ενδεχόμενο να θέσει τον εαυτό του στα κοινά της πόλης.

Το σοκ με τη Νόνη

Τους τρόμαξε όλους εντός της Κ.Ο. της ΝΔ η βουλευτής Νόνη Δούνια, η οποία κάποια στιγμή αισθάνθηκε άσχημα, πήγε να σηκωθεί και, όπως σηκώθηκε, κατέρρευσε το πάτωμα. Ανησύχησαν μάλιστα ορισμένοι βουλευτές, διότι έπεσε με το πρόσωπο και θα μπορούσε να έχει χτυπήσει στο έδρανο. Η κ. Δούνια είχε ένα καρδιολογικό πρόβλημα και είχε κάνει επέμβαση το 2020, ενώ ο γιατρός της και βουλευτής Χριστόδουλος Στεφανάδης έσπευσε αμέσως κοντά της, για να της δώσει τις πρώτες βοήθειες. Ήρθε και ο γιατρός της Βουλής και η Νόνη πήγε άμεσα στο ιατρείο της Βουλής, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κάτι σοβαρό, εξ ου και της δόθηκε άδεια να πάει στο σπίτι της. 

Οι 230 μέρες του Σπανάκη

Όποτε έχει συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ είναι η ώρα του βουλευτή Βασίλη Σπανάκη. Ο βουλευτής του Νοτίου Τομέα χθες είπε ένα ωραίο μέσα στη συνεδρίαση, μιλώντας για τις 230 μέρες που απομένουν ως τις εκλογές. Το θέμα, βεβαίως, είναι ότι η μέτρηση είναι...σε κλίμακα Σπανάκη και αυτό έσπευσε να το επισημάνει χαριτολογώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον βουλευτή (και παλιό του φίλο), λέγοντας ότι...κάτι παραπάνω θα ξέρει, καθώς αυτός δεν έχει προσδιορίσει ημερομηνία για τις κάλπες.

Η επαναφορά Κυρανάκη

Στην κυβερνητική γραμμή έχει επανέλθει ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μετά το άδειασμα που προηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα αρκετοί σχολίασαν την εκτεταμένη συζήτηση που είχε μέσα στη βουλή με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου προχθές στον Αγιασμό της βουλής. Προφανώς έχουν δοθεί οι απαραίτητες εξηγήσεις εκατέρωθεν.

Αντίδραση Μπακογιάννη για την ΠΥΡΚΑΛ

Το σχέδιο μεταφοράς των κυβερνητικών κτιρίων στους χώρους των εγκαταστάσεων της ΠΥΡΚΑΛ είναι αναρτημένο εδώ και καιρό και φαίνεται πως η κυβερνητική απόφαση είναι ειλημμένη. Το ερώτημα είναι ποιοι το στηρίζουν. Για παράδειγμα ο δήμαρχος της Αθήνας φαίνεται πως έχει τις αντιρρήσεις του. Το εξέφρασε και χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου λέγοντας πως «η μεταφορά των επιτελικών κυβερνητικών λειτουργιών εκτός του ορίου του Δήμου Αθηναίων, για πρώτη φορά μετά από 200 χρόνια, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και γεννά πολλούς προβληματισμούς». Ο δήμαρχος σημείωσε επίσης ότι η συζήτηση δεν αφορά τις επόμενες εκλογές, αλλά τις επόμενες γενιές. Για να δούμε αν θα τον ακούσουν στην κυβέρνηση. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA