Μενού
  • Α-
  • Α+

Βίντεο ντοκουμέντο που δίνει στη δημοσιότητα ο Νότης Μηταράκης αποδεικνύει τι κάνει η Τουρκία με τους μετανάστες στο Αιγαίο. Στα πλάνα που τράβηξε πρόσφυγας, τον οποίο διέσωσε το Λιμενικό, φαίνονται οι Τούρκοι να σπρώχνουν με τη βία ομάδα μεταναστών προς την Ελλάδα. Το βίντεο αυτό δείχνει το σχέδιο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα και καταδεικνύει το οργανωμένο σχέδιο που υπάρχει γύρω από το μεταναστευτικό. Μάλιστα, ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, που ανέβασε στα social media το συγκεκριμένο βίντεο, ανέφερε: «Πλάνα από την τουρκική ακτοφυλακή που σπρώχνει βίαια μετανάστες προς την Ελλάδα, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και της κοινής δήλωσης της ΕΕ. Αυτό το βίντεο γυρίστηκε από έναν πρόσφυγα που σώθηκε από την Ελλάδα. Αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της εργαλειοποίησης των μεταναστευτικών ροών κατά Τουρκίας».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Υπουργείο Μετανάστευσης: Η Τουρκία προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της

Νωρίτερα, σκληρή απάντηση στη νέα επίθεση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και ασύλου, τονίζοντας ότι η Άγκυρα προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της «για να μπορέσει και πάλι να διαπραγματευτεί ανταλλάγματα». «Η Τουρκία αντί να αποτρέπει επικίνδυνες και παράνομες μεταναστευτικές ροές, αντί να εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο και την Κοινή Δήλωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα της. Ώστε να μπορέσει και πάλι να διαπραγματευτεί ανταλλάγματα. Όμως η Ελλάδα θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα να φυλά τα σύνορα της, με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο» τονίζουν οι εν λόγω πηγές. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέμεινε για πολλοστή φορά στη σκληρή ρητορική, υποστηρίζοντας τώρα ότι ελληνικά φέριμποτ «θάβουν» πρόσφυγες και μετανάστες στη θάλασσα.

«Παρακολουθούμε το πώς θάβουν αυτούς τους αθώους, καημένους από τα ελληνικά φεριμπότ στη θάλασσα. Στο Αιγαίο, πώς τους θάβουν στη Μεσόγειο, Έτσι; Τα παρακολουθούμε» δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η Τουρκία είναι αυτή που διασώζει τους μετανάστες. «Λοιπόν, βγάζει ο κόσμος φωνή για αυτό; Οχι. Οι φρεγάτες μας τρέχουν, τους προλαβαίνουν και τους σώζουν από τη θάλασσα. Διότι εμείς είμαστε μουσουλμάνοι. Και εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις του ισλαμισμού μας» υποστήριξε ο ίδιος. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος εξαπολύει «πυρά» εναντίον της χώρας μας για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Όπως είπε, ως μουσουλμάνοι «εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις του ισλαμισμού». Η πιο πρόσφατη επίθεσή του έγινε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο Ερντογάν είπε στη συνέλευση ότι «η Ελλάδα έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων», συμπληρώνοντας ότι «δεν θέλουμε να δούμε άλλα νεκρά μωρά όπως ο Αϊλάν, στις ακτές μας». Ο Τούρκος πρόεδρος, μάλιστα, έδειξε μια φωτογραφία με δύο νεκρά παιδιά, υποστηρίζοντας πως έχασαν τη ζωή τους επειδή η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Όπως ισχυρίστηκε, οι εικόνες αυτές είναι το αποτέλεσμα των «βίαιων επαναπροωθήσεων» από το ελληνικό Λιμενικό στο Αιγαίο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA