Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε να βαδίζει στον δρόμο των προκλήσεων κατά της Ελλάδας ωστόσο η άμεση απάντηση από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν κάτι που φαίνεται πως δεν το περίμεναν στην Τουρκία, προκαλώντας εκνευρισμό στην τουρκική πλευρά. Ο Τούρκος πρόεδρος ήταν φανερά εκνευρισμένος έπειτα από την απάντηση που έλαβε από τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών στην Πράγα καθώς αφενός δεν περίμενε πως θα λάμβανε το λόγο, αφετέρου οτι θα το κάνει σε αυτό το αυστηρό ύφος.

Διαβάστε ακόμη: Ξεπέρασε τα όρια και εξέθεσε τον εαυτό του ο Ερντογάν στην Πράγα - Ψύχραιμη απάντηση Μητσοτάκη

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Ερντογάν η Ελλάδα είναι εκείνη που απειλεί με τον Ελληνα πρωθυπουργό να ζητά και να λαμβάνει τον λόγο δίνοντας ξεκάθαρη απάντηση. «Δεν μπορεί πρωί, μεσημέρι και βράδυ να απειλείς την κυριαρχία της χώρας μου και να έρχεσαι εδώ και να κατηγορείς την Ελλάδα. Αν θες να μιλάμε ως σοβαροί άνθρωποι, να κάτσουμε να συζητήσουμε» ανέφερε, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανόλης Κωστίδης, με τη συγκεκριμένη απάντηση να προκαλεί εκνευρισμό στην πλευρά του Σουλτάνου.

Είναι δε χαρακτηριστικό και ενδεικτικό του κλίματος που δημιουργήθηκε πως ο Ερντογάν λίγα μόλις λεπτά μετά την απάντηση που έλαβε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποχώρησε από το δείπνο, μία κίνηση που δεν εκτιμήθηκε θετικά από τους υπόλοιπους ηγέτες, οι οποίοι ήταν παρόντες και αυτόπτες μάρτυρες της στάσης του Τούρκου προέδρου. «Δεν ξέρω από ποιον πήρε την άδεια, πώς το έκανε, μάλλον από τον πρόεδρο την πήρε την άδεια σηκώθηκε εκεί και μίλησε κι αυτός» ανέφερε στη απαντώντας σε Τούρκους αλλά και ξένους δημοσιογράφους.

«Δεν το λέμε μόνο για την Ελλάδα»

Ανάμεσα στις ερωτήσεις που έγιναν στον Ερτντογάν ήταν και μία Ελληνίδας δημοσιογράφου, αναφορικά με την φράση του «μια νύχτα μπορεί να έρθουμε ξαφνικά». Απάντησε πως έχουν καταλάβει καλά το τι εννοεί, ωστόσο σημείωσε ακόμη πως: «Δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα. Όποια χώρα μας ενοχλεί, μας επιτίθεται, η απάντησή μας σε όλους είναι ότι ‘μπορεί μια νύχτα να έρθουμε ξαφνικά’. Έτσι πρέπει να το γνωρίζουν, έτσι πρέπει να το καταλάβουν».

Αρνητικό το κλίμα για Ερντογάν

Οπως έχει αναφέρει το Reader ο Τούρκος πρόεδρος στην Πράγα, εισέπραξε συστάσεις να σταματήσει να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία και να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο. Όπως αυτή που σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γαλλική Προεδρία του απηύθυνε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν στο τετ α τετ τους, εκφράζοντας την ανησυχία του για την ένταση στο Αιγαίο, στη σκιά του μηνύματος που είχε εκπέμψει από το Ελιζέ μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν θα επιτρέψει αναταραχή στην περιοχή. Η επιλογή του να διατυπώσει έστω και λιτά τη νέο-οθωμανική τακτική του σε ευρωπαϊκό έδαφος, αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται απλώς για λεονταρισμούς αλλά για συνειδητό σχέδιο εναντίον της Ελλάδας και το κυριότερο ότι ουδείς μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα την επόμενη κίνησή του.

Ρίχνουν του τόνους τα τουρκικά Μέσα

Τα όσα συνέβησαν ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν έλαβαν έκταση στα τουρκικά Μέσα με τις εφημερίδες της χώρας να... βλέπουν έναν ειρηνοποιό Ερντογάν στην Πράγα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA