Μενού
  • Α-
  • Α+

Ξεκάθαρος πως δεν πρόκειται να γίνει καμία παρέμβαση από την πολιτεία ως προς το ωράριο των καταστημάτων που ισχύει, ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σχετική ερώτηση. «Η κυβέρνηση δεν σκέφτεται καμία παρέμβαση σε ότι αφορά στο ωράριο. Υπάρχει το πλαίσιο κι ο καθένας μπορεί να ανοίγει και να κλείνει όποτε θέλει μέσα σε αυτά τα πλαίσια όμως. Αν οι εμπορικοί σύλλογοι καταφέρουν να συμφωνήσουν και επιβάλλουν στα μέλη τους σε διάφορα μέρη Ελλάδος κάτι διαφορετικό αυτό είναι άλλο θέμα. Να ξεκαθαρίσουμε πάντως ότι δεν υπάρχει στις σκέψεις της κυβέρνησης, τις προσθέσεις της, δεν υπάρχει στο τραπέζι οποιαδήποτε αλλαγή, νομοθέτηση ή υποχρεωτική μετατόπιση του ωραρίου σε σχέση με ότι ισχύει σήμερα» είπε, κλείνοντας ουσιαστικά το συγκεκριμένο θέμα. 

Διαβάστε ακόμη: Οικονόμου για Ερντογάν: Θα βρεθεί αντιμέτωπος με κυρώσεις

Παράλληλα κλήθηκε να απαντήσει αν υπάρχει κάποιο σχέδιο όπως για παράδειγμα η τηλεργασία στο Δημόσιο τον χειμώνα, ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας. «Στην προσπάθεια εξοικονόμηση ενέργειας αυτό που έχει προκριθεί και έχουμε ανακοινώσει είναι μέτρα για να μειώνουμε ενέργεια χωρίς να επηρεάσει παραγωγικότητα και λειτουργία δημοσίου. Δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα η ανάγκη για κάτι πιο δραστικό ή ακραίο. Εχουμε κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσουμε ενεργειακή επάρκεια και να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με τέτοια σενάρια» είπε.

«Μέσα στον Οκτώβριο θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση»

Για τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή σημείωσε: «Ισχύει αυτό που έχει πει ξεκάθαρα ο κ. Πλεύρης. Μέσα στον Οκτώβριο θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Αυτό που θα κάνουμε είναι πλήρως εναρμονισμένο και με απόφαση ΣτΕ ότι νόμιμο και να επανεξετάζεται κατά διαστήματα ανάλογα και με την επιδημιολογική κατάσταση».

Επίσης αναφορικά με τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε ανεμβολίαστους άνω των 60 και αν τελικά διαγράφονται, απάντησε: «Η λογική επιβολής προστίμου δεν ήταν σε καμία φάση χαρακτήρα τιμωρητικό αλλά να παρακινήσουμε τους άνω 60 εμβολιαστούν γιατί ευάλωτες ομάδες. Και αυτό απέδωσε… από 50.000 στο τέλος πάνω από 340.000 εμβολιάστηκαν. Στη φάση που είμαστε τώρα εκείνο που εξετάζεται - δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση – όσοι άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί πλέον και τους είχε επιβληθεί πρόστιμο επειδή δεν το έκαναν εκείνη την περίοδο να μην τους καταλογιστεί να μην πληρωθεί. Επαναλαμβάνω όμως εξετάζεται αυτή η πιθανότητα μόνο για όσους άνω 60 σήμερα είναι εμβολιασμένοι ενώ την περίοδο που ίσχυε το πρόστιμο ήταν ανεμβολίαστοι».