Φλέγον εξακολουθεί να είναι το ζήτημα της αλλαγής ώρας και το ενδεχόμενο να παγιωθεί η θερινή ώρα στη χώρα μας, κάτι που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία πλέον λόγω της ενεργειακής κρίσης, στην προσπάθεια που γίνεται για εξοικονόμηση ενέργειας. Για το συγκεκριμένο θέμα ερωτήθηκε και ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, το πρωί του Σαββάτου (15/12), με την απάντησή του να μην είναι ιδιαίτερα... ενθαρρυντική για γρήγορη λύση του ζητήματος.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά από σχετική ερώτηση τοποθετήθηκε στον «αέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, με τον Κώστα Σκρέκα να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Προσπαθήσαμε και σε επίπεδο Ευρώπης να εκπονήσουμε μελέτες που να αποδεικνύουν ή να διαπιστώνουν αν τελικά η διατήρηση της θερινής ώρας θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση κατανάλωσης. Αυτό, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν αποδεικνύεται. Άρα συνεχίζουμε να αλλάζουμε ώρα».
Αλλαγή ώρας: Τι ισχύει για φέτος
Οσον αφορά στη φετινή περίοδο πάντως, για ακόμη μία χρονιά θα κληθούμε να αλλάξουμε τους δείκτες των ρολογιών μας. Για την ακρίβεια, την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, η ώρα θα αλλάξει, με το μέτρο της θερινής ώρας να λήγει στις 30 Οκτωβρίου. Αναλυτικά, σύμφωνα με την οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου, δηλαδή από τις 4:00 π.μ. στις 3:00 π.μ.
- Τι καιρό έκανε την 25η Μαρτίου 1821: Ο Κολυδάς αποκάλυψε τον τρόπο που μπορούμε να μάθουμε
- Ο Κουφοντίνας ανατρέπει τα δεδομένα για 17 Νοέμβρη: Το λάθος του Σάββα Ξηρού
- Μοντέλο του OnlyFans θρηνεί για τον θάνατο του ιδιοκτήτη του: «Μεγάλωσα με κουπόνια και μου άλλαξε τη ζωή»
- Ντορέττα Παπαδημητρίου για Μπραντ Πιτ: «Αν μου έλεγαν να βγαίνω από το δελφίνι, κομπάρσα, θα πήγαινα»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.