Μενού
  • Α-
  • Α+

Κατά παντός υπευθύνου στρέφεται η Ολγα Γεροβασίλη με μήνυση που υπέβαλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε σήμερα (10/11) ενώπιον του Ισιδώρου Ντογιάκου και κατέθεσε μήνυση. Το όνομα της πρώην υπουργού ήταν μεταξύ των 33 προσώπων που σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» παρακολουθείτο από το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Εξερχόμενη του Αρείου Πάγου, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε: «Ζούμε σε εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές για το δημοκρατικό πολίτευμα και το κράτος δικαίου. Μετά την αποκάλυψη από τη εφημερίδα Documento και από πολλαπλά αλλά δημοσιεύματα, προφανώς δεν έπρεπε ούτε εγώ ούτε το πολιτικό σύστημα της χώρας να μην πράξουμε τα αναγκαία για προστασία θεμελιώδους δικαιώματος προστασίας απορρήτου επικοινωνιών»

Η κύρια Γεροβασιλη στις δηλώσεις της έκανε λόγο για παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών ,της αλληλογραφίας και ίσως και εγγράφων απορρήτων, όπως είπε επικαλούμενη και την ιδιότητα της ως υπουργού προστασίας του Πολίτη. Με τη μήνυση που κατέθεσε η κυρία Γεροβασίλη ζητά να διερευνηθεί η παραβίαση του τηλεφωνικού απορρήτου και άλλες πιθανές ποινικές πράξεις που τελέστηκαν σε βάρος της. «Εχω εμπιστοσύνη στη ελληνική Δικαιοσύνη. Για να είναι αποτελεσματική η έρευνα θα πρέπει να συνθέσει όλες τις μηνύσεις. Η Δικαιοσύνη είναι ο τελευταίος πυλώνας προστασίας που μπορεί να ερευνήσει το διπλό σκάνδαλο, το σκάνδαλο κατασκοπείας και συγκάλυψης. Είμαι βέβαιη ότι στη χώρα έχει στηθεί δίκτυο κατασκοπείας με επίκεντρο συνεργατών του Μεγάρου Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA