Μενού
  • Α-
  • Α+

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην υπόθεση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, της οποίας αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα για να προχωρήσουν σε έξωση από το σπίτι της, που έχει πουληθεί σε πλειστηριασμό. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως: «Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει ένας πολίτης το σπίτι του σε πλειστηριασμό. Κάθε τέτοια περίπτωση πρέπει να αντιμετωπίζεται πιστεύω με σεβασμό και ευαισθησία. Ομως γνωρίζετε καλά ότι η πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, των πλειστηριασμών προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες στους πολίτες να διασώσουν τις περιουσίες τους. Δεκάδες χιλιάδες έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις για να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και ειδικά την πρώτη κατοικία τους. Οι πλειστηριασμοί παραμένουν μια μικρή εξαίρεση. Οι περισσότεροι πολίτες σπεύδουν, ρυθμίζουν και πληρώνουν και στο μέτρο των δυνατοτήτων τους είναι συνεπείς και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να εξαπολύσει δριμεία επίθεση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για υποκρισία: «Για τον κ. Τσίπρα θα πω μόνο μία κουβέντα: πόση υποκρισία χωράει σε μία φωτογραφία. Είδα τον κ. Τσίπρα με την κ. Κολοβού αγκαλιά. Είναι ο Πρωθυπουργός που θέσπισε και ευνόησε νομοθετικά τις εταιρίες εξαγοράς κόκκινων δανείων. Επί ημερών του έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί. Τότε δεν τον είδα να τρέχει και να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους που έχαναν τα σπίτια τους».

«Η Ελλάδα του 2022 δεν είναι η Ελλάδα του 2015»

«Σε κάθε περίπτωση», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «μιας και αναφερθήκατε σε μνημονιακές εποχές. Η χώρα άφησε πίσω τις εποχές των μνημονίων οριστικά και αμετάκλητα. Κάποιοι δεν άφησαν πίσω τις λογικές των μνημονίων ως προς τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύονται. Αλλά αν πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι η Ελλάδα του 2022, καλή ώρα 2023, είναι η Ελλάδα του 2015 κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Έχουμε φύγει πολύ μπροστά από αυτή την εποχή. Η κοινωνία μας είναι πιο ισχυρή, η κοινωνία μας πιο ευαισθητοποιημένη, πιο ώριμη. Και τέτοια φτηνά τεχνάσματα αξιοποίησης του θυμού που μπορεί να υπάρχει στην κοινωνία τολμώ να πω δεν περνάνε πια. Και δεν περνάνε πια γιατί ο κ. Τσίπρας κυβέρνηση 4 χρόνια και θυμούνται οι πολίτες πολύ καλά το έργο του».

«Δεν επιστρέφουμε σε εποχή Αγανακτισμένων»

«Να συγκρίνουν στο κάτω κάτω οι πολίτες τι έκανε εδώ στην Αχαΐα 4 χρόνια ο κ. Τσίπρας. Άρα τελικά όλοι κρινόμαστε όχι μόνο για τα έργα μας αλλά και για τις συμπεριφορές μας. Και όσοι προσπαθούν να μας γυρίσουν στις εποχές της οργής των πλατειών των Αγανακτισμένων, του κινήματος «δεν πληρώνω», το κίνημα «δεν πληρώνω» είχε πολιτικό σπόνσορα μην το ξεχνάμε αυτό. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πληρώνει και προσπαθεί να είναι συνεπής» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Και επειδή πράγματι τώρα αντιμετωπίζουμε ένα ζήτημα με την αύξηση του κόστους δανεισμού, έχω ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για τους συνεπείς δανειολήπτες να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό σε συνεννόηση με τις τράπεζες».