Μενού
  • Α-
  • Α+

Καθήκοντα Εθνικού Συντονιστή για την πρόληψη και την αντιμετώπιση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων ανατίθενται σε πρόσωπο εγνωσμένου κύρους ή ιδιαίτερης εμπειρίας σε παρεμφερείς δράσεις, σύμφωνα με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Πρόκειται για τροπολογία που κατατέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Διαβάστε ακόμα: Υπουργείο Εργασίας: 11 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο ασφαλιστικό

Το άρθρο 6 της σχετικής τροπολογίας που κατατέθηκε αναφέρει:

«Εθνικός Συντονιστής για Πρόληψη και Αντιμετώπιση Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Ανηλίκων

1. Με απόφαση του Πρωθυπουργού που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ανατίθενται καθήκοντα Εθνικού Συντονιστή για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων. Καθήκοντα Εθνικού Συντονιστή ανατίθενται σε πρόσωπο εγνωσμένου κύρους ή ιδιαίτερης εμπειρίας σε δράσεις αντιμετώπισης σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων.

2. Ο Εθνικός Συντονιστής της παρ. 1:

α) Παρακολουθεί την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση ή των σχετικών κυβερνητικών πολιτικών και εισηγείται την επικαιροποίησή τους, σε συνεργασία με την αρμόδια για την παρακολούθηση της υλοποίησης των κυβερνητικών πολιτικών Γενική Γραμματεία Συντονισμού Προεδρίας Κυβέρνησης.

β) Συνεργάζεται με αντίστοιχα ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα.

γ) Συντάσσει εξαμηνιαία έκθεση, όπου καταγράφεται η πορεία υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης και των σχετικών των κυβερνητικών πολιτικών και διατυπώνονται προτάσεις βελτίωσης. Η έκθεση της παρούσας αναρτάται στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

3. Για την άσκηση των καθηκόντων του παρόντος ο Εθνικός Συντονιστής δεν λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή εκτός των οδοιπορικών του.

4. Ο Εθνικός Συντονιστής υποστηρίζεται κατά την άσκηση των καθηκόντων του από την Προεδρία της Κυβέρνησης».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA