Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη κομματική συγκέντρωση πραγματοποίησε το AKP στο Ικόνιο, με κεντρικό ομιλητή τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε αυτή, παραδόξως, ο Τούρκος πρόεδρος δεν είχε σαφείς αναφορές στην Ελλάδα πλην όμως δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές γενικότερα κατά των «εχθρών της Τουρκίας». Επιπλέον, ανακοίνωσε και την έναρξη παραγωγής του «εθνικού μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους» της χώρας, στα τέλη του 2023.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του έδωσαν οι υποστηρικτές του, για να μιλήσει εκ νέου απαξιωτικά για τη χώρα μας. Οπως μεταδόθηκε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, στη διάρκεια της ομιλίας του Ερντογάν στο Ικόνιο μια γυναίκα κρατούσε ένα πλακάτ με περιεχόμενο που αφορούσε την Ελλάδα.

«Ας θυσιαστούν οι ζωές μας για τη σημαία, για την πατρίδα. Αρχηγέ στείλε όλους τους ασεβείς στην Ελλάδα», έγραφε το προκλητικό πλακάτ, το οποίο ο Ερντογάν δεν δίστασε να διαβάσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. «Τι να κάνουμε, να μην το δούμε; Αν το είχατε γράψει λίγο πιο προσεκτικά, θα ήταν ακόμα πιο εύστοχο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος προκαλώντας τον ενθουσιασμό του κοινού του.