Μενού
  • Α-
  • Α+

Περίπου 45 λεπτά κράτησε η ιδιωτική συνάντηση του βασιλιά Καρόλου της Αγγλίας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο κάστρο του Ουίνδσορ, όπου ο μονάρχης υποδέχεται prive αρκετούς καλεσμένους του. Παρούσα ήταν και η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα. Τεχνικά, η συνάντηση ήταν υπέρβαση του πρωτοκόλλου, με δεδομένο ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν είναι ομόλογος του βασιλιά, ο οποίος έχει ευθεία αντιστοιχία με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Διαβάστε ακόμη: Κυριάκος Μητσοτάκης: Χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η πορεία της χώρας

Πληροφορίες από το περιβάλλον της ελληνικής αποστολής ανέφεραν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο βασιλιάς Κάρολος θα έκαναν αναφορά στην εξέλιξη των εργασιών που γίνονται στο Τατόι για την ανάδειξη των πρώην βασιλικών ανακτόρων. Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη συνάντηση των δύο πλευρών είχε γίνει αναφορά και στο Dumfries House, το οποίο λειτουργεί υπό τη στέγη του ιδρύματος που διαχειρίζεται ο βασιλιάς Κάρολος και αναμένεται να είναι η βάση για την αναδιαμόρφωση των βασιλικών εγκαταστάσεων στο Τατόι.

Παράλληλα, άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ενδέχεται να «ανοίξει» το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, θέλοντας να σκιαγραφήσει τη στάση του νέου Βρετανού βασιλιά γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα που φαίνεται πως έχει διχάσει τη Βρετανία. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών στην Αθήνα, δεν «αγγίζει» τη βασιλική οικογένεια, καθώς η απόφαση θα ληφθεί από την Ντάουνινγκ Στριτ και το Βρετανικό Μουσείο.

Οι δύο άνδρες έχουν έρθει πιο κοντά τα τελευταία χρόνια, με όχημα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει δείξει ο πρωθυπουργός για το Dumfries House στη Σκωτία, το οποίο λειτουργεί ως πρότυπο για το project ανάπλασης του Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου, που είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Αυτό, συνδυαστικά με το ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη για τα θέματα περιβάλλοντος, που ήταν στην προμετωπίδα της ατζέντας του Καρόλου όλα τα προηγούμενα χρόνια και στον πυρήνα της αποστολής του ιδρύματός του The Prince’s Trust, έχουν ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας σε προσωπικό επίπεδο.

Και μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να μη συνάντησε σε αυτή την επίσκεψή του τον νέο Βρετανό ομόλογό του Ρίσι Σούνακ, με δεδομένες και τις έντονες αναταράξεις στη βρετανική οικονομία, είχε όμως, την ευκαιρία να τα πει με τον Βρετανό μονάρχη με το καθιερωμένο... τσάι, λόγω και της ώρας της συνάντησης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA