Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις μεταρρυθμίσεις, τη μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης, τη στήριξη της οικονομίας κατά τη διάρκεια του κορονοϊού, τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας έναντι της οξείας ενεργειακής κρίσης, αλλά και στα διλήμματα εν όψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας νωρίτερα, σήμερα Δευτέρα (28/11) ως κεντρικός ομιλητής στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που οργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley, στο Λονδίνο. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις επικείμενες εκλογές τονίζοντας πως «στο τέλος της ημέρας το ζητούμενο είναι ποιος μπορεί να κυβερνήσει το "πλοίο" σε αυτά τα αχαρτογράφητα νερά. Οι Ελληνες θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς, θέλουν να διασφαλίσουν πως δεν θα επιστρέψουμε στο καθεστώς υψηλών φόρων και χαμηλής ανάπτυξης που υπήρχε επί της προηγούμενης κυβέρνησης». 

Διαβάστε ακόμη: Παρακολουθήσεις: Κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών ο Γρηγόρης Δημητριάδης

«Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να συγκροτήσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Μετά τις εκλογές αναμένω ένα νέο κύμα, μία νέα “έκρηξη” επενδύσεων, διότι θα έχουμε τέσσερα χρόνια μπροστά μας, ελπίζω με λιγότερες κρίσεις», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Επίσης ο πρωθυπουργός, συνομιλώντας με τον Franck Petitgas, επικεφαλής της Morgan Stanley International, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, αλλά και στη στήριξη της οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας που έχουν θέσει την οικονομία σε μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης. Οπως τόνισε, δε, με οδηγό την ανάπτυξη, η Ελλάδα σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν, προβλέπεται να έχει τη μεγαλύτερη μείωση χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 2019 στην Ε.Ε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ταυτόχρονα στη στήριξη της κοινωνίας έναντι της ενεργειακής κρίσης, επαναλαμβάνοντας ότι χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση από τη χώρα μας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και στο σχέδιό του να μετατραπεί η Ελλάδα σε περιφερειακό κόμβο ενέργειας. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η πορεία της χώρας και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα πετύχει αυτοδυναμία στις εκλογές του 2023. Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με επενδυτές και στελέχη επιχειρήσεων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA