Μενού
kostis-xatzidakis
Κωστής Χατζηδάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Στην τοξική αντιπολίτευση και τα ξεπερασμένα τσιτάτα του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς απαντάμε με κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα», διαμήνυσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης σε ανάρτησή του. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «χθες το βράδυ στην πολύ μαζική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είχαμε την ευκαιρία μαζί με τον Πάνο Τσακλόγλου, απαντώντας στα ερωτήματα του Άρη Πορτοσάλτε και του Νίκου Φιλιππίδη αντίστοιχα, να επισημάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που προωθούμε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων».

«Για το τέλος που δώσαμε στη ντροπή των εκκρεμών κύριων συντάξεων και το ότι οι συντάξεις για νέες αιτήσεις εκδίδονται σε μόλις 2 μήνες! Για την ανεργία που μειώθηκε από 17,5% το καλοκαίρι 2019 στο 11,6% τον Οκτώβριο 2022. Για το 1555 που είναι μια γραμμή για να βρίσκουν άκρη οι πολίτες με τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου. Για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, που είναι εγγύηση για τον σεβασμό του ωραρίου των εργαζομένων. Για τους ατομικούς «κουμπαράδες» στις επικουρικές συντάξεις των νέων, οι οποίοι οδηγούν σε υψηλότερες επικουρικές συντάξεις 43-68%. Για το γεγονός ότι 1 στους 2 συνταξιούχους θα δει τουλάχιστον μία επιπλέον σύνταξη με τις αυξήσεις που δίνονται από 1ης/1/2023», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του αναφέρει: «Η εκδήλωση άνοιξε με εισαγωγική τοποθέτηση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Pavlos Marinakis, των υφυπουργών Δόμνα Μιχαηλίδου - Domna Michailidou και Μαρία Συρεγγέλα - Maria Syrengela, του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Orfeas Georgiou και του Επικεφαλής Θεματικού Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ΝΔ Σπύρου Σταθούλη. Όλοι μας ξεκαθαρίσαμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Με συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τα άτομα με αναπηρία!»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA