Μενού
eva-kaili-spiti
Εύα Καϊλή | eurokinissi, @alpha
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της - τέως - αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή, η οποία βρίσκεται για τρίτη ημέρα κλεισμένη σε κεντρική φυλακή των Βρυξελλών. Η κα. Καϊλή,  μετά και το ψήφισμα που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποπέμφθηκε από τη θέση της με 625 ψήφους υπέρ, 1 κατά και με δύο αποχές. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι αύριο είναι η πιο σοβαρή ημέρα για την κ. Καιλή, καθώς θα αποφασιστεί η παράταση ή μην της κράτησής της.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αποκαλύψεις για το Πόθεν Έσχες και τα ακίνητα τα οποία έχει στην κατοχή της η Ελληνίδα ευρωβουλευτής. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha και της εκπομπής «T-Live» η κ. Καϊλή είχε δηλώσει ότι αγόρασε το πολυτελές διαμέρισμα των 169 τετραγωνικών μέτρων το 2019 έναντι 260.000 ευρώ. Μιλώντας σχετικά με το ακίνητο, ο Πάρης Ριγόπουλος, σύμβουλος ακινήτων, ανέφερε ότι η αντικειμενική του αξία υπολογίζεται στα 659.000 ευρώ, ενώ η εμπορική του αξία αγγίζει τα 850 με 900.000 ευρώ.

4.000 ευρώ το τετραγωνικό

Όπως αναφέρει η δημοσιογράφους του Alpha, Ρένα Κουβελιώτη, το διαμέρισμα της ευρωβουλευτού βρίσκεται στον τρίτο και τετάρτο όροφο στην περιοχή του Ψυχικού και η αξία του ανά τετραγωνικό υπολογίζεται στις 4.000 ευρώ. Ο τέταρτος όροφος του διαμερίσματος, σύμφωνα με τον Alpha, λειτουργεί ως γραφείο και συνδέεται με τον κάτω όροφο με εσωτερική σκάλα. Στην πρώτη αντίδραση των γειτόνων για το ποσό που δαπάνησε η κα. Καϊλή για να αγοράσει τα διαμερίσματα, αντέδρασαν χαμογελώντας, εξαιτίας της υψηλής αντικειμενικής τους αξίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η ευρωβουλευτής στο Πόθεν Έσχες, το εν λόγω ακίνητο το αγόρασε μετά από πώληση κάποιου άλλου διαμερίσματος στην περιοχή της Άνοιξης. Ειδικότερα, η Εύα Καϊλή αγόρασε τη μονοκατοικία των 250 τετραγωνικών μέτρων στην Άνοιξη το 2009, έναντι ποσού 291.000 ευρώ. Εννέα χρόνια αργότερα η ευρωβουλευτής πούλησε το σπίτι στην τιμή των 340.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, η εφορία εκτιμούσε το ακίνητο στην Άνοιξη στις 214.000 ευρώ.

Ο σύμβουλος ακινήτων, Πάρης Ρηγόπουλος,  μιλώντας στον Alpha, ανέφερε ότι είχε συναντηθεί συμπτωματικά αρκετές φορές με τη μητέρα της κα. Καϊλή όταν έψαχνε σπίτι στο Χαλάνδρι και στο Νέο Ψυχικό. Το διάστημα που είχαν συναντηθεί το 2018 και το 2019 η αξία του σπιτιού του υπολογιζόταν στις 350 με 360 χιλιάδες ευρώ. Σήμερα η αντικειμενική του αξία υπολογίζεται στα 600.000 ευρώ, ενώ η εμπορική του αξία υπολογίζεται στις 900.000 ευρώ.

Άξιο αναφοράς είναι ο η κα. Καιλή είχε στη διάθεσή της και άλλα τρία ακίνητα. Ειδικότερα, το ένα βρισκόταν στο Κολωνάκι στην οδό Σκουφά, υπολογίζεται στα 44 τετραγωνικά μέτρα, το αγόρασε το 2005 έναντι 66.000 ευρώ όπου και βρισκόταν και η έδρα της εταιρείας της, την οποία έφτιαξε στις 30 Νοεμβρίου. Άξιο αναφοράς είναι ότι η αντικειμενική του αξία αγγίζει τα 52.215 ευρώ. Η ευρωβουλευτής είχε ακόμη ένα σπίτι στη Θεσσαλονίκη, το οποίο και αγοράστηκε το 1997 και είναι 120 τετραγωνικών μέτρων, ενώ διαθέτει και άλλο ένα διαμέρισμα στο Βέλγιο το 2015, είναι 175.000 ευρώ και υπολογίζεται στα 53 τετραγωνικά μέτρα. Το θέμα ανέδειξε και το πρωί η στήλη Μαξιμιλιανός του reader.gr, όπου και ανέφερε ότι το νεόδμητο διαμέρισμα που είχε στην κατοχή της η Εύα Καϊλή είχε κατασκευαστεί το 2017.

Τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της και του Παντσέρι

Περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του τέως Ιταλού Ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και της τέως Ευρωβουλεύτριας Εύας Καϊλή με τις βελγικές Αρχές να δίνουν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία από τα ευρήματα των ερευνών. Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Ιταλού στις Βρυξέλλες, οι ανακριτές της Ομοσπονδιακής Δικαστικής Αστυνομίας Ανακάλυψαν περίπου 600.000 ευρώ.

Προσθέτοντας τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή και στο σπίτι του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι στις Βρυξέλλες, η τεράστια έρευνα αποκάλυψε περισσότερα από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Παντσέρι, η Καϊλή και ο Τζιόρτζι συνελήφθησαν ύστερα από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε ο ανακριτής Michel Claise. Θα βρεθούν και οι τρεις, καθώς και ένας τέταρτος φυλακισμένος για την υπόθεση αυτή, στις δικαστικές αίθουσες των Βρυξελλών, αύριο Τετάρτη. Αύριο λοιπόν είναι η πιο κρίσιμη μέρα μέχρι την τέλεση της δίκης, καθώς ο ανακριτής θα αποφανθεί αν οι κατηγορούμενοι είναι ύποπτοι φυγής ή τέλεσης αξιόποινων πράξεων και θα πρέπει να συνεχιστεί η προφυλάκισή τους ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA