Μενού
floros
Κωνσταντίνος Φλώρος | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ως πρόκληση χαρακτηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ την χθεσινή επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου σε Καστελόριζο, Κάρπαθο, Ρω και Γαύδο. Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, η Cummhuriyet αναφέρει ότι «ο Έλληνας αρχηγός προκαλεί με την επίσκεψή του. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας επισκέφθηκε τα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά και τα νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας».

Στοχοποιούν την Κρήτη

Την ίδια ώρα Τούρκοι αναλυτές στοχοποιούν την Κρήτη αναφέροντας ότι «η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στην Κρήτη θα δημιουργήσει προβλήματα», αναλύοντας σε εκπομπές τους ότι αν εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, η Ελλάδα θα έχει καταπατήσει τα δικαιώματα της Λιβύης.

Ζητούν μερίδιο από το οικόπεδο 6

Εξάλλου, τα νέα κοιτάσματα που εντοπίστηκαν στο οικόπεδο 6 της Κύπρου, άνοιξαν την όρεξη του Ερντογάν, ο οποίος, όπως μετέδωσε χθες ο Μανώλης Κωστίδης, ζητεί μερίδιο για λογαριασμό των Τουρκοκυπρίων.  Ο Φατίχ Ντονμέζ, υπουργός ενέργειας του Ερντογάν τόνισε ότι «τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών της ‘’ΤΔΒΚ’’ όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών μας, έκαναν αξιολογήσεις σχετικά με το έργο που έγινε σε αυτόν τον τομέα. Το 6ο οικόπεδο είναι εκτός δικαιοδοσίας της Τουρκίας, αλλά θα κάναμε λάθος αν βλέπαμε την Κύπρο να αποτελείται μόνο από τη μία πλευρά. Όλοι όσοι ζουν στο νησί της Κύπρου έχουν δικαίωμα να επωφεληθούν από τους πόρους. Θεωρούμε ότι δεν είναι δίκαιες οι συναλλαγές που γίνονται όταν αγνοούν το άλλο μέρος» ανέφερε χθες μεταξύ άλλων.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.