Μενού
Sakellaroupoulou
Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Από τη Λήμνο, όπου συμμετείχε στην τελετή Αγιασμού των υδάτων, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανέφερε πως η σημερινή ημέρα των Θεοφανείων «φέρνει το μήνυμα της νίκης του φωτός ενάντια στο σκοτάδι. Φως που επιζητεί ο σύγχρονος άνθρωπος για να καταυγάσει με ελπίδα την καρδιά του, ειδικά στις δύσκολες στιγμές. Γιορτάζοντας τα Θεοφάνεια στον νησιωτικό προμαχώνα του ελληνισμού στο Αιγαίο, την ακριτική Λήμνο, εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και καλή φώτιση».

Επίσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην ακριτική Γαύδο για τον καθαγιασμό των υδάτων και έστειλε μήνυμα στήριξης στις ακριτικές περιοχές της χώρας τονίζοντας την ανάγκη χάραξης μιας στρατηγικής προστασίας του περιβάλλοντος και ήπιας ανάπτυξης. «Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πως θα διεκδικήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα... Δυτικά της Γαύδου έχουν αρχίσει έρευνες για την ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Καλώ τα γειτονικά κράτη να προσέλθουν σε γόνιμη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα. Όπως το κάναμε με την Αίγυπτο,  μπορούμε να το κάνουμε και με τη Λιβύη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

mitsotakis
Κυριάκος Μητσοτάκης | neakriti.gr

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά και μετά το τέλος του καθαγιασμού των υδάτων στο λιμάνι ευχήθηκε «αντοχές, δύναμη και πίστη στις δυνάμεις μας» και «περισσότερο φως». «Λαμπρή μέρα για την Ορθοδοξία, μια σπουδαία μέρα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Εύχομαι σε όλες και σε όλους αντοχές, δύναμη και πίστη στις δυνάμεις μας και περισσότερο φως, φως, το έχουμε ανάγκη, ιδίως τα τελευταία χρόνια που περπατάμε στο σκοτάδι, χρόνια πολλά σε όλους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χρόνια πολλά με αισιοδοξία και πίστη στη δυνατότητα ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων για να φωτίσει ένα καλύτερο σήμερα και αύριο για όλους και όλες» δήλωσε με αφορμή τα Θεοφάνεια, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.