Μενού
giannis-oikonomoy
Γιάννης Οικονόμου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για την ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, την περίπτωση συνεργασίας με την Ελληνική Λύση και το ενδεχόμενο να ζητηθεί συναίνεση των κομμάτων για να παραμείνουν υπουργοί ο Νίκος Δένδιας και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος εξαιτίας της ρητορικής από την τουρκική πλευρά, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

«Παραμένουμε σταθεροί σε αυτό που από την αρχή είπε ο πρωθυπουργός: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας (…) Έχουμε μια εκλογική αναμέτρηση δύο φάσεων λόγω της απλής αναλογικής» είπε ο Γιάννης Οικονόμου στην ΕΡΤ και τόνισε πως οι εκλογές θα διεξαχθούν οποιαδήποτε στιγμή από τον Απρίλιο και μετά. Παράλληλα, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου: «Θα επιδιώξουμε μια ισχυρή εντολή. Η Νέα Δημοκρατία έχει ισχυρή πιθανότητα για αυτοδυναμία (…) Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον κ. Βελόπουλο» υπογράμμισε. 

Ως προς τον αν κρίνει ως πιο επικίνδυνο ή λιγότερο επικίνδυνο το διάστημα ανάμεσα στις πρώτες και τις δεύτερες εκλογές για μια επιθετική ενέργεια από την πλευρά της Τουρκίας, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε πως: «Δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις ώστε να μας φοβίζει κάτι. Η χώρα ωστόσο είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση». Για το αν πρόκειται να ζητηθεί συναίνεση των κομμάτων για να παραμείνουν οι Δένδιας και Παναγιωτόπουλος ως υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας αντίστοιχα, σε υπηρεσιακή κυβέρνηση: «Πηγαίνοντας προς τις εκλογές θα το δούμε».