Μενού
tselik
Ομέρ Τσελίκ | Getty
  • Α-
  • Α+

Στο ίδιο μοτίβο των προκλήσεων κινείται η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό, κατηγορώντας τη χώρα μας ότι ευθύνεται για τους θανάτους προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο. Στο νέο «επεισόδιο» των προκλήσεων «πρωταγωνιστεί» ο αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι έχει ευθύνη στους θανάτους των μεταναστών στη Μεσόγειο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα πνίγει μετανάστες στη Μεσόγειο».

«Η Ελλάδα συνεχίζει την ίδια προσέγγιση στο μεταναστευτικό και τη νέα χρονιά. Συνεχίζουν τις πρακτικές τους, αφήνοντας τους ανθρώπους να πεθαίνουν στη Μεσόγειο. Η Μεσόγειος μετατρέπεται σε υγρό τάφο για ανθρώπους που προσπαθούν να δραπετεύσουν από το θάνατο στις χώρες τους. Είναι μια προσέγγιση που παραβιάζει όλους τους διεθνείς νόμους» είπε ο Τσελίκ, την ώρα που οι σχέσεις στα ελληνοτουρκικά αποκτούν νέα διάσταση μετά και τις παρενοχλήσεις της τουρκικής ακταιωρού σε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στο Φαρμακονήσι .

Σε ερώτηση για την ημερομηνία των εκλογών στην Τουρκία, ο Τσελίκ απέφυγε να δώσει ακριβείς λεπτομέρειες, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «είπαμε ότι μπορούμε να τις κάνουμε πιο μπροστά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πρόωρες εκλογές. Οι ημερομηνίες μελετώνται, όταν καταλήξουμε, θα τις μοιραστούμε με το κοινό».