Μενού
ypoyrgeio eksoterikon
ΥΠΕΞ | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Λίγη ώρα μετά το τέλος της συνάντησης  του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν και τα όσα είπε ο τούρκος ΥΠΕΞ, ελληνικές διπλωματικές πηγές, πέρασαν στην... αντεπίθεση τονίζοντας για ακόμα μια φορά πως τα όσα ακούγονται από την Άγκυρα ξεπερνούν κάθε όριο λογικής.

«Οι πρόσφατες αναφορές τούρκων αξιωματούχων περί αποστρατικοποίησης ελληνικών νησιών αποτελούν μια επανάληψη των τουρκικών έωλων αιτιάσεων τις οποίες η Ελλάδα έχει επανειλημμένα απορρίψει στο σύνολο τους με σειρά από τεκμηριωμένα επιχειρήματα, τα οποία περιέχονται και στις σχετικές επιστολές, που έχουν αποσταλεί στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. 

»Εξίσου απορριπτέες στο σύνολό τους είναι και οι υποτιθέμενες κατηγορίες περί «ελληνικών προκλητικών ενεργειών» , οι οποίες εκτοξεύονται από μια χώρα η οποία συστηματικά χρησιμοποιεί ανοιχτά την απειλή πολέμου, αμφισβητεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, συνάπτει ανυπόστατα και παράνομα μνημόνια αγνοώντας το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας και καθημερινά παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο και τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Οι εν λόγω κατηγορίες ξεπερνoύν κάθε όριο λογικής και δεν πείθουν την διεθνή κοινότητα» ανέφεραν ελληνικές διπλωματικές πηγές.