Μενού
nea-dimokratia
Βουλευτές ΝΔ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται έτοιμος να καταθέσει μέχρι και πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, σήμερα στη Βουλή, ένα ενδεχόμενο για το οποίο όπως φαίνεται η Νέα Δημοκρατία είναι προετοιμασμένη. Οπως ανέφερε το Reader σε μια τέτοια περίπτωση στην «αρένα» της Βουλής από τη ΝΔ θα πέσουν τόσο οι αποκαλύψεις από την γραμματέα του Χρήστου Καλογρίτσα, όσο και η τελευταία εξέλιξη με τη σύλληψη του προστατευόμενου μάρτυρα της καταγγελλόμενης ως «σκευωρίας» Novartis υπό την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφη» για σύσταση και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης. τα παραπάνω συγκεντρώνονται στο σχόλιο κυβερνητικής πηγής στο Reader, που έλεγε χαραξτηριστικά πως «τελικά ο ίδιος θα βρεθεί στο καναβάτσο»!

Πληροφορίες από το κυβερνητικό επιτελείο σημείωναν πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ «πατήσει το κουμπί» η συζήτηση θα ξεκινήσει άμεσα χωρίς τη χρήση της ευχέρειας που παρέχει το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής για διήμερη διακοπή των εργασιών της. Αυτό σημαίνει ότι η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το αργότερο τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με ονομαστική ψηφοφορία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως θα αναχωρήσει κανονικά σήμερα το πρωί για την προγραμματισμένη  περιοδεία του στο Ηράκλειο της Κρήτης και σύμφωνα με γαλάζιες πηγές προτίθεται να ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμά του, αφού βάσει Κανονισμού δεν υποχρεούται να είναι παρών στην έναρξη των διαδικασιών ή πριν την ολοκλήρωσή τους. Από εκεί πάντως είναι βέβαιο ότι δεν θα αφήσει αναπάντητα τα πυρά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, πολλώ δε μάλλον αν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας.