Μενού
tsipras-lourantos
Αλέξης Τσίπρας | ΣΥΡΙΖΑ
  • Α-
  • Α+

Δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την εισαγγελική πρόταση να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης αρμοδίως προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις σχετικά με τα όσα κατέθεσε η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα για «τσάντες και φακέλους με χρήματα που έφευγαν από τον Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ». Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κυβερνόντος κόμματος αναφέρεται:

«Μπορεί ο λαλίστατος, κατά τα λοιπά, κ.Τσίπρας να συνεχίζει τη 12ήμερη αφωνία του για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις, σχετικά με τις σακούλες με τα μαύρα που πήγαιναν στο κόμμα του, αλλά για πόσο θα συνεχίσει να «πετάει την μπάλα στην εξέδρα»; Η Εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου ζήτησε, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να ερευνήσει την υπόθεση. Έτσι, ίσως μάθουμε για τις βαλίτσες και τους φακέλους που έφευγαν από το γραφείο του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Καταλαβαίνουμε πόσο δυσάρεστη είναι αυτή η υπόθεση για τον κ. Τσίπρα αλλά δεν πρόκειται να αποφύγει τις απαιτούμενες απαντήσεις».

«Τα πρακτικά να σταλούν στην εισαγγελία να ελεγχθούν»

Νωρίτερα, σήμερα, η εισαγγελέας της έδρας, Ολγα Σμυρλή, ζήτησε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην εισαγγελία, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις σχετικά με τα όσα κατέθεσε η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα για «τσάντες και φακέλους με χρήματα που έφευγαν από τον Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός: «Πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος του Ειδικού Δικαστηρίου. Το λέω αυτό γιατί δεν πρέπει να γίνει εδώ στίβος πολιτικών αντιπαραθέσεων, για να μην πω αρένα. Ό,τιδηποτε συνεισφέρεται στην υπόθεση για βαλίτσες, χρήματα κτλ…είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε αναλόγως. Γι’ αυτό εγώ θα ζητήσω τα πρακτικά να σταλούν στην εισαγγελία να ελεγχθούν».

Η κυρία Σμυρλή πρότεινε επίσης την απόρριψη της ένστασης των συνηγόρων του Νίκου Παππά, σχετικά με τα SMS που προσκόμισε η πλευρά του Χρήστου Καλογρίτσα, μεταξύ αυτών και το μήνυμα που φέρεται να στέλνει ο πρώην υπουργός αναγράφοντας τη μετοχική σύνθεση του αποκαλούμενου «ΣΥΡΙΖΑ channel». Συγκεκριμένα ως προς το σκέλος της παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών, που τέθηκε από την πλευρά του Νίκου Παππά, ανέφερε: «Τα SMS εμπίπτουν στην έννοια του απορρήτου. Θα πρέπει μα σταθμίσουμε τα έννομα αγαθά. Το απόρρητο της ιδιωτικής ζωης αλλά και αυτό της δίκαιης δίκης. Τα στοιχεία που υπάρχουν πρέπει να τεθούν στη δικαστική διερεύνηση. Είμαι της άποψης ότι όλα τα στοιχεία πρέπει να τίθενται στη διάθεση του δικαστηρίου και να αξιολογούνται».

Ως προς τη γνησιότητα των εν λόγω μηνυμάτων που η πλευρά Παππά χαρακτηρίζει πλαστά, η κυρία Σμυρλή σημείωσε: «δεν έχουμε αποτύπωση αυτών των μηνυμάτων με τον ενδεδειγμένο τρόπο, όπως γίνεται από αρμόδια αρχή. Δεν υπάρχει σφραγίδα εγκυρότητας γι’ αυτό θα αξιολογηθούν ελευθέρως. Σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν με αυτή την παράμετρο». Νωρίτερα, ο συνήγορος του επιχειρηματία Αγγελος Καραχαλιος προσκόμισε γραφολογική πραγματογνωμοσύνη τόσο για το ημερολόγιο της γραμματέως του Χρήστου Καλογριτσα, όσο και για τα μηνύματα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο, βάση της οποίας προκύπτει η γνησιότητας τους.