Μενού
adae
Α.Δ.Α.Ε. | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε μια νέα παραδοχή προέβη το τακτικό μέλος της ΑΔΑΕ Κατερίνα Παπανικολάου η οποία σε συνέχεια δηλώσεών της για τη θητεία της στο γραφείο του πρώην υπουργού Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, έχοντας επιβεβαιώσει πως υπήρξε και στενή συνεργάτης του τότε διοικητή στην ΕΥΠ, πρέσβη Παύλου Αποστολίδη (1999-2004), τώρα έρχεται να προστεθεί και θητεία της στο Ελληνικό Φεστιβάλ. Μάλιστα, υπήρξε αντιπρόεδρος του κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο ραδιόφωνο του Alpha η ίδια απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε πως «υπήρξα αντιπρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε.», προσθέτοντας πως «είναι εποπτευόμενο νομικό πρόσωπο του υπουργείου Πολιτισμού και είχα οριστεί από τον υπουργό Πολιτισμού που τότε ήταν ο Αριστείδης Μπαλτάς». Ακόμη σημείωσε πως, όντως, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στα γραφεία της ΑΔΑΕ υποδέχτηκε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στον χώρο, ωστόσο δεν βρέθηκε στη συνάντηση μεταξύ του κ. Ράμμου και του κ. Τσίπρα. «Τον υποδέχθηκα ως ευρισκόμενη στο χώρο της Αρχής και αποχώρησα», σημείωσε ενώ σχετικά με τις αρμοδιότητές της υπογράμμισε πως είναι «το μέλος της Αρχής που είχε οριστεί από την Αρχή για το Τμήμα Άρσης του Απορρήτου. Πλέον όμως δεν είμαι μόνο εγώ».

«Το μεγάλο πρόβλημα, πολύ σημαντικότερο από τις προσωπικές μου σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα ή με το σε ποιες συναντήσεις παρευρέθηκα, αυτή τη στιγμή είναι το γεγονός ότι η Αρχή υπάρχει από το 2003 και μέχρι το 2023 δεν διαθέτει ηλεκτρονικό αρχείο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κυρία Παπανικολάου. Η ίδια, τέλος, απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας και ξεκάθαρα εάν η δημοσιοποίηση των έξι ονομάτων από τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή συνιστά παραβίαση του απορρήτου, δεδομένου ότι το έγγραφο που παρέλαβε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από τον κ. Ράμμο ήταν χαρακτηρισμένο ως απόρρητο.Θα σας πω την προσωπική μου άποψη, την προσωπική επιστημονική μου άποψη χωρίς να μιλώ ξαναλέω εκ μέρους της Αρχής.

Το έγγραφο αυτό έχει σημασία να θυμόμαστε ότι είναι χαρακτηρισμένο από τον πρόεδρο της Αρχής, είναι αρμοδιότητα από την αρχή, προσωπική αρμοδιότητα του Προέδρου αυτή και όχι της Ολομέλειας, ως απόρρητο. Από εκεί και πέρα η περαιτέρω χρήση του από τους αποδέκτες ενός εκάστου της επιστολής είναι ένα άλλο ζήτημα.  Για παράδειγμα διαφορετική η αντίληψη των συνταγματικών αρχών σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα και της ΑΔΑΕ εν προκειμένω…».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA