Μενού
nikos-dendias
Νίκος Δένδιας | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ανακοίνωση με την οποία καυτηριάζει την προπαγανδιστική ανθελληνική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τοποθετήσεις για την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

«Για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη» τονίζει το ΥΠΕΞ κι επιτίθεται σφόδρα για την μεταχείριση των Τούρκων στις ελληνικές μειονότητες σε Κωνσταντινούπολη, Ιμβρο και Τένεδο.

«Η Τουρκία, μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως όλοι γνωρίζουν, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η τουρκική πρόκληση

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναρτώντας φωτογραφία του Αχμέτ Σαδίκ, υποστήριξε το μεσημέρι ότι: «Ο αγώνας για την "τουρκικότητα" που δίνουν οι Δυτικοθρακιώτες ομογενείς μας για περισσότερα από 30 χρόνια συνεχίζεται και σήμερα με την ίδια αποφασιστικότητα όπως την πρώτη μέρα. Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά την υποστήριξή της σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα της "τουρκικής μειονότητας" της Δυτικής Θράκης και δεν θα αφήσει μόνους τους ομογενείς αδελφούς της».