Μενού
theodorikakos
Τάκης Θεοδωρικάκος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με την προεκλογική περίοδο να είναι σε εξέλιξη ορυμαγδός έχει προκληθεί από τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας με επίκεντρο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο. Δεν αποκλείεται κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου να τοποθετηθεί για το εάν η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει τον υπουργό μετά το «τσουνάμι» των αποκαλύψεων για αξιωματικούς που είχαν επαφές με άτομα του ποινικού δικαίου και μετά το δημοσίευμα όπου δόθηκε εντολή να «εξαφανιστεί» η σύλληψη του γιου του υπουργού για κατοχή ναρκωτικών. Επίσης στο θέμα αναμένεται να αναφερθεί σήμερα και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Χθες πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτηση του κ. Θεοδωρικάκου.

Αίσθηση ακόμα και στους κύκλους της ΕΛ.ΑΣ προκάλεσε η αναφορά ότι ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας κατήγγειλε ότι ο υπουργός παρενέβη, ώστε να μην συλληφθεί ο γιος του και άλλοι 3 νεαροί για κατοχή ναρκωτικών τον Νοέμβριο του 2021. Ειδικότερα στις 25 Ιανουαρίου Ταξίαρχος της Άμεσης Δράσης παρουσιάστηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων όπου κατήγγειλε ότι του ζητήθηκε από τον τότε αρχηγό της αστυνομίας, και σημερινό Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Καραμαλάκη, να καταστρέψει την ποσότητα ναρκωτικών και άπαντες να αφεθούν ελεύθεροι.

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ φέρεται να κατέθεσε: «Ρώτησα στη συνέχεια ”τι ακριβώς επιθυμείτε αρχηγέ;” και μου απάντησε ”να καταστραφούν άμεσα οι ποσότητες ναρκωτικών και να μην προσαχθεί κανένας”. Μου απάντησε, με τρόπο επιτακτικό λέγοντάς μου ”Κόψε το λαιμό σου και φώναξε τα παιδιά που εμπλέκονται στον έλεγχο και λύσε το θέμα τώρα, γιατί δεν μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος μέλους της οικογένειας του υπουργού”». Ο Ταξίαρχος της ΕΛΑΣ τόνισε ακόμη πως ο λόγος που πλέον αποφάσισε να μιλήσει είναι οι απειλές που δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Οι συνθήκες κατά τα αναφερόμενα που έδωσα εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι παραπάνω είναι προϊόν όχι μόνο εντολής του αρχηγού αλλά προφανώς απαίτησης του Τάκη Θεοδωρικάκου και η καθημερινή ανασφάλεια που βιώνω τόσο για μένα όσο και την οικογένεια μου με αναγκάζουν να απευθυνθώ στην Υπηρεσία σας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση Θεοδωρικάκου

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε ότι: «Ο συγκεκριμένος αποστρατευθείς επιτίθεται στο πρόσωπό μου με ψέματα και αισχρές συκοφαντίες, ενθυμούμενος ξαφνικά περιστατικό που συνέβη πριν από δύο ολόκληρα χρόνια! Φτάνει δε στο σημείο της μέγιστης αθλιότητας και ατιμίας τόσο ο ίδιος, όσο και το ρυπαρό μέσο που το αναπαράγει, να επιτίθεται με τον πλέον ανήθικο τρόπο στο γιο μου.» Ο κ. Θεοδωρικάκος συμπλήρωσε ότι «προφανώς, αυτή η σκευωρία δε με αγγίζει. Είναι ξεκάθαρο ότι ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχω την παραμικρή σχέση με το περιστατικό». Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι έγινε έλεγχος στον γιο του και την παρέα του όμως ποτέ δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικά.

«Καθώς όλη αυτή η απόπειρα λάσπης διαρρέονταν συστηματικά και περιήλθε σε γνώση μου, από τις 26 Ιανουαρίου έχω δώσει γραπτή εντολή στην Ελληνική Αστυνομία να διεξάγει ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό. Το οποίο, σημειωτέον, αφορούσε έναν απλό -και μόνο- αστυνομικό έλεγχο σε 4 νέα παιδιά, ανάμεσα στους οποίους και στον γιο μου, στις 22 Νοεμβρίου 2021, χωρίς να βρεθεί τίποτε μεμπτό!», υπογράμμισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Για συκοφαντίες έκανε λόγο ο Μιχάλης Καραμαλάκης.«Πρόκειται για καταφανώς αναληθή, αβάσιμα και συκοφαντικά κατασκευάσματα. Για τα οποία και προσφεύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθούν ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστικά όργανα».

Νέα στοιχεία για επίορκους στην ΕΛΑΣ

Την ίδια στιγμή έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία για τις επαφές επίορκων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ και μελών της μαφίας των νονών της νύχτας. Ελλειψη ενημέρωσης επικαλέστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και επέρριψε την ευθύνη στον πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. «Τους τελευταίους μήνες δεν έχω ενημέρωση από τον μέχρι πρότινος επικεφαλής αυτής της υπηρεσίας. Εκεί υπήρχε ένα στεγανό για τις υποθέσεις. Ρωτήσατε για το δημοσίευμα του «ΒΗΜΑΤΟΣ». Ποιος να το ήξερε αυτό το πράγμα αν δεν το ήξεραν οι Εσωτερικές Υποθέσεις», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Οι αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος με παραγγελία του ζήτησε  η προκαταρκτική εξέταση να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς, για να ολοκληρωθεί το συντομότερο.