Μενού
kostas karamanlis
Κώστας Αχ. Καραμανλής | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα παραστεί την ερχόμενη Δευτέρα (20/3) ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, πραγματοποιώντας την πρώτη του εμφάνιση στον χώρο του Κοινοβουλίου μετά και την τραγωδία στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι. Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες ο κ. Καραμανλής αναμένεται να περάσει το «κατώφλι» της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στις 10:00 το πρωί και αναμένεται να απαντήσει θεσμικά σε όσα του κατολογίζονται.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, που πηγάζουν από τους συνεργάτες του πρώην υπουργού και επικαλείται η εφημερίδα «Real News», ο κ. Καραμανλής αναμένεται να απαντήσει με στοιχεία και ντοκουμέντα, που αφορούν τις συμβάσεις, τα έγγραφα, τις υπογραφές και τις χρονολογίες για τις παρατάσεις των έργων προκειμένου να αναδείξει τι έκανε ο ίδιος και τι δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, όπου οι καταγγελίες για ελλείψεις πληθαίνουν.

Σε πολιτικό επίπεδο, δεχόμενος κριτική από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και δη τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καραμανλής, σε συζητήσεις με τους συνεργάτες του, βάλλει κατά του κόμματος της Αριστεράς αναφέροντας ότι «παρακολουθεί τον προκλητικό τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται στην υπόθεση και εργαλοποιεί την τραγωδία των Τεμπών. Και είναι τουλάχιστον παράλογο να μη λογοδοτούν εκείνοι που καθυστέρησαν επί 4,5 χρόνια, αλλά να εγκαλούν εκείνους που ξεμπλόκαραν και εντός ολίγων μηνών θα παραδώσουν το έργο του».

Σε ό,τι αφορά στην υποψηφιότητά του στις ερχόμενες εκλογές, ο κ. Καραμανλής, όπως αναφέρουν και οι συνεργάτες του, δεν έχει αλλάξει στάση και αναμένεται να κινηθεί με το μοτίβο της «κρίσης» του από τον πληθυσμό στις Σέρρες.

Αίτημα της ΝΔ να καταθέσουν στην Επιτροπή πρώην υπουργοί Μεταφορών

Την ίδια στιγμή η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας υπέβαλε σχετικό αίτημα ώστε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τη Δευτέρα εκτός από τον Κώστα Καραμανλή να καταθέσουν και οι προκάτοχοί του στο Υποδομών και Μεταφορών, που ενεπλάκησαν στην περιβόητη σύμβαση 717 του ΟΣΕ. Πρόκειται για τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Χρήστο Σπίρτζη και τον εκτελών χρέη υπουργού Γιώργο Γεραπετρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση 717 υπεγράφη επί των ημερών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.