Μενού
ekkenosi
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μίλησε για την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια τα ξημερώματα της Πέμπτης και είπε ότι η επέμβαση της ΕΛΑΣ έγινε εφαρμόζοντας τον νόμο για το άσυλο, ο οποίος άλλαξε το 2019. «Με εφαρμογή του νόμου του ασύλου που έχει αλλάξει από το 2019 και επιτρέπει την επέμβαση της αστυνομίας, μπήκε τέλος στην κατάληψη» δήλωσε η υπουργός Παιδείας, τονίζοντας ότι υπάρχουν πλέον πολύ λιγότερα παρόμοια περιστατικά στα Πανεπιστήμια.

Η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο πρόγραμμα των Πανελλαδικών, αλλά μικρές αλλαγές στις απολυτήριες, λόγω των εκλογών που έχουν οριστεί για τις 21 Μαΐου. Ακολούθως, η υπουργός ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η εφαρμογή της ρομποτικής στα σχολεία, ενώ πρόσθεσε ότι ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις για τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, όπου υπήρξε ρεκόρ αιτήσεων -πάνω από 20 χιλιάδες- από τις οποίες θα γίνουν δεκτές 4.500.

 

Συλλήψεις έγιναν οι προσαγωγές

Σε δέκα προσαγωγές, οι οποίες στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησε η ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε, νωρίς σήμερα το πρωί, για την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ. Η κατάληψη είχε γίνει πριν από λίγες ημέρες. Τα δέκα άτομα κρατούνται στην Κρατική Ασφάλεια και πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA