Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μίλησε για την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια τα ξημερώματα της Πέμπτης και είπε ότι η επέμβαση της ΕΛΑΣ έγινε εφαρμόζοντας τον νόμο για το άσυλο, ο οποίος άλλαξε το 2019. «Με εφαρμογή του νόμου του ασύλου που έχει αλλάξει από το 2019 και επιτρέπει την επέμβαση της αστυνομίας, μπήκε τέλος στην κατάληψη» δήλωσε η υπουργός Παιδείας, τονίζοντας ότι υπάρχουν πλέον πολύ λιγότερα παρόμοια περιστατικά στα Πανεπιστήμια.
Η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο πρόγραμμα των Πανελλαδικών, αλλά μικρές αλλαγές στις απολυτήριες, λόγω των εκλογών που έχουν οριστεί για τις 21 Μαΐου. Ακολούθως, η υπουργός ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η εφαρμογή της ρομποτικής στα σχολεία, ενώ πρόσθεσε ότι ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις για τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, όπου υπήρξε ρεκόρ αιτήσεων -πάνω από 20 χιλιάδες- από τις οποίες θα γίνουν δεκτές 4.500.
Συλλήψεις έγιναν οι προσαγωγές
Σε δέκα προσαγωγές, οι οποίες στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησε η ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε, νωρίς σήμερα το πρωί, για την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ. Η κατάληψη είχε γίνει πριν από λίγες ημέρες. Τα δέκα άτομα κρατούνται στην Κρατική Ασφάλεια και πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.