Μενού
apostolakis
Ευάγγελος Αποστολάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Ο φράχτης είναι ένα εργαλείο για να σε βοηθήσει να ελέγξεις τις εισροές των μεταναστών, αλλά δεν είναι η λύση». Αυτό σημειώνει ο πρώην υπουργό Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, σχετικά με τον φράχτη στον Έβρο, ενώ εκτιμά ότι ο Ερντογάν «κάνει οτιδήποτε για να φανεί καλός στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ».

Μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι «Δεν μπορεί ένα κράτος να περιφρουρήσει τα πάντα. Το κλίμα και η άποψη της ΕΕ είναι να μην χρηματοδοθούν οι φράχτες. Για να ελέγξεις τα σύνορα λοιπόν, χρειάζεται και άλλα πράγματα όπως προσωπικό. Ο πρωθυπουργός έκανε την εκτίμησή του και αποφάσισε να βάλει αυτές τις υπογραφές. Η Τουρκία έχει τα προβλήματά της αλλά είναι σίγουρο πως δεν αλλάζει. Πρέπει να το δούμε και ως ευκαιρία καθώς με την όλη κατάσταση μπορεί να είναι σε θέση συζητήσεων».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Άμυνας η θέληση του Ερντογάν είναι να εστιάσει στην εσωτερική και όχι στην ν εξωτερική πολιτική της αυτή τη στιγμή. «Μας παραξένευαν οι ευχές του Ερντογάν την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Αυτό που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας είναι πως η Τουρκία έχει μεγάλο πρόβλημα μετά τον φονικό σεισμό. Η επιλογή του Ερντογάν είναι να κοιτάξει το εσωτερικό και να ασχοληθεί με αυτό. Κάνει οτιδήποτε για να φανεί καλός στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Έχει ξεκινήσει ήδη να αλλάζει τη σχέση του με το Ισραήλ».

«Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τους γείτονες»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χάλκης, Άγγελος Φραγκάκης, αναφέρθηκε στην γείτονα χώρα, λέγοντας πως οι δύο λαοί δεν έχουν προβλήματα μεταξύ τους αλλά αντιθέτως έχουν καλές σχέσεις. «Είναι μία πολύ σύνθετη εξίσωση και αφορά την ΕΕ. Από την πλευρά ενός μικρού νησιού, οι προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων που ζουν στα παράλια μπορεί να λειάνει την όλη κατάσταση. Από μεριάς μας δεν υπήρξες ανησυχία για τις σχέσεις των δύο χωρών γιατί εμείς έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τους γείτονες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA