Μενού
NOTAM Toyrkias
ΝΟΤΑΜ Τουρκίας | Glomex - @ΑΝΤ1
  • Α-
  • Α+

ΝΟΤΑΜ για την πραγματοποίηση άσκησης στο κεντρικό Αιγαίο εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας αγνοώντας την αρνητική απάντηση που του έδωσε η ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Η ΝΟΤΑΜ, όπως προαναφέρθηκε, εκδόθηκε στην «καρδιά» του Αιγαίου και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στα νησιά της Σκύρου, της Λέσβου αλλά και της Χίου. Η Τουρκία δεν πήρε τη σχετική έγκριση από τις ελληνικές Αρχές, αλλά στη ΝΟΤΑΜ άφησε και μία υποσημείωση.

Ειδικότερα, υπογραμμίζει πως κατά τη διάρκεια των ασκήσεων θα «διασφαλίσει προκειμένου όλες οι πτήσεις που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή, να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια». 

Στρατιωτικοί, μιλώντας για το περιστατικό, έκαναν λόγο για πάγια στρατηγική της Τουρκίας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο να βγάζει τέτοιες ΝΟΤΑΜ. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι πρόκειται για την πρώτη ΝΟΤΑΜ που εκδίδει η γειτονική χώρα μετά και τους καταστροφικούς σεισμούς της 1ης Φεβρουαρίου.

Δείτε επίσης: 

Το ΠΑΣΟΚ που έπαθε... ΣΥΡΙΖΑ, ο «άλλος» Τσίπρας και το όφελος της ΝΔ από τη μάχη των φόρων

Γιατί οι Βίκινγκς δεν λεηλάτησαν ποτέ την Κωνσταντινούπολη: Οι Ρως, το Υγρό Πυρ και οι Βάραγγοι

Η ημέρα που εξαφανίστηκε ο Δημήτρης Λιαντίνης – Η «αυτοθέλητη» πορεία προς τον θάνατο

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.