Μενού
vouli
Η Βουλή των Ελλήνων | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή των αντιπροέδρων, των κοσμητόρων και των γραμματέων σε συνέχεια της εκλογής του Κωνσταντίνου Τασούλα στη θέση του προέδρου.

Ο κ. Τασούλας εκλέχτηκε με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης. Οι 59 βουλευτές των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης δήλωσαν «παρών».

Να σημειωθεί ότι μετά την εκλογή προέδρου της Βουλής ακολούθησε η ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροέδρων, κοσμητόρων και γραμματέων. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική, όχι όμως προφορικά αλλά γραπτά. Μάλιστα για να εξοικονομηθεί χρόνος στήθηκαν τέσσερις κάλπες, όπου οι βουλευτές με το όνομά τους δήλωσαν την προτίμησή τους.

Βουλή: Οι αντιπρόεδροι που εκλέχτηκαν

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ προτάθηκε για τη θέση του Α’ αντιπροέδρου ο Γιάννης Πλακιωτάκης, για τη θέση του Β’ αντιπροέδρου ο Γιώργος Γεωργαντάς και για τη θέση του Γ’ αντιπροέδρου ο Αθανάσιος Μπούρας. Και οι τρεις έλαβαν 269 ψήφους υπέρ και 30 παρών και εκλέχθηκαν κατά σειρά.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προτάθηκε για τη θέση του Δ’ αντιπροέδρου η Όλγα Γεροβασίλη. Έλαβε 270 ψήφους υπέρ και 30 παρών και εκλέχθηκε.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ προτάθηκε για τη θέση του Ε’ αντιπροέδρου ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.Έλαβε 270 ψήφους υπέρ και 30 παρών και εκλέχθηκε.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προτάθηκε για τη θέση του ΣΤ’ αντιπροέδρου ο Γιώργος Λαμπρούλης. Έλαβε 269 ψήφους υπέρ και 31 παρών και εκλέχθηκε.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών» προτάθηκε για τη θέση του Ζ’ αντιπροέδρου ο Πέτρος Δημητριάδης. Έλαβε 25 ψήφους υπέρ και 275 παρών και δεν εκλέχθηκε.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ελληνικής Λύσης προτάθηκε για τη θέση του Η’ αντιπροέδρου ο Βασίλειος Βιλιάρδος. Έλαβε 256 ψήφους υπέρ και 44 παρών και εκλέχθηκε.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Νίκης», προτάθηκε για τη θέση του Θ’ αντιπροέδρου ο Γεώργιος Αποστολάκης. Έλαβε 31 ψήφους υπέρ και 269 παρών και δεν εκλέχθηκε.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Πλεύσης Ελευθερίας» προτάθηκε για τη θέση του Ι’ αντιπροέδρου ο Μιχαήλ Χουρδάκης. Έλαβε 95 ψήφους υπέρ και 205 παρών. Δεν εκλέχθηκε

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.