Μενού
Κωνσταντίνος Τασούλας
Κωνσταντίνος Τασούλας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε μία διαδικασία, που δεν έλειψαν οι στιγμές συγκίνησης καθώς ο Α' Αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης αποχαιρέτησε το προεδρείο, ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στην Ολομέλεια, με τη νέα Βουλή να έχει πρόεδρο, που δεν είναι άλλος από τον Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ο κ. Τασούλας, ο οποίος διατέλεσε πρόεδρος και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σύνθεσης του κοινοβουλίου, αποτέλεσε επιλογή του κυβερνώντος κόμματος και του ιδίου του κ. Μητσοτάκη ο οποίος έστειλε σχετική επιστολή. Εκλέχθηκε, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, με 249 ψήφους υπέρ και 51 «παρών» και πιο συγκεκριμένα εξελέγη με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης.

Η συγκίνηση Κακλαμάνη

Άξιο αναφοράς είναι ότι, όπως ειπώθηκε, δεν έλειψαν οι στιγμές συγκίνησης στον χώρο του Κοινοβουλίου με τον αποχαιρετισμό του Νίκητα Κακλαμάνη να αποτελεί μία από αυτές.

Ειδικότερα, αφού ανέγνωσε τα διαδικαστικά, ο κ. Κακλαμάνης θέλησε να στείλει κι ένα προσωπικό μήνυμα στους βουλευτές αφού δεν θα είναι πλέον Αντιπρόεδρος.

«Μπορεί η έδρα από την οποία σας μιλώ να φαντάζει ψηλά, ωστόσο στην πραγματικότητα, ουδέποτε την αντιμετώπισα αφ' ύψηλού. Όπως ακριβώς στη ζωή και στην ιατρική σταδιοδρομία μου έτσι και στην πολιτική μου διαδρομή επέλεξα να παραμείνω προσγειωμένος και ακέραιος», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Επέλεξα να δουλέψω, να ενώσω και να φτιάξω γέφυρες. Από αύριο όμως όλα τα είναι αλλιώς. Θα ξεκινήσουμε μαζί από το ίδιο κοινοβουλευτικό υψόμετρο στα ίδια έδρανα αλλά με διαφορετικές ισορροπίες. Σε ένα πολύμορφο, πολύπλοκο και πολύχρωμο σύνολο, όπως αυτό της νέας Βουλής, θέλω να σας ζητήσω να επενδύσουμε όλοι στη σύνεση και στην αλήθεια των προθέσεων μας, γιατί αυτή η αλήθεια, αργά ή γρήγορα, να είστε σίγουροι πως θα βγει στο φως»

Ο Νικήτας Κακλαμάνης και ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, το κόμμα της ΝΔ γιατί τον πρότεινε τρεις φορές, ευχαρίστησε τον Κωνσταντίνο Τασούλα και τον ειδικό γραμματέα Κωνσταντίνο Μπαγιώκο.

Ευχαρίστησε στο πρόσωπο της Γενικής Διευθύντριας της Βουλής κ. Περηφάνου όλο το πολιτικό προσωπικό, το ένστολο προσωπικό, τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και στο πρόσωπο των πολιτικών αρχηγών ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του της προηγούμενης βουλής, για την «απίστευτη εκτίμηση και αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπό του».

Μάλιστα, ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Νικήτας Κακλαμάνης σηκώθηκε και έκανε υπόκλιση με το χέρι στην καρδιά, για να δεχθεί θερμό χειροκρότημα από την Ολομέλεια.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA