Μενού
pierrakakis
Κυριάκος Πιερρακάκης | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με βελτιωτικές αλλαγές και τροποποιήσεις, στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, κάνοντας δεκτές προτάσεις της Αντιπολίτευσης, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, για την «Ενίσχυση και αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης».

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.  Υπέρ της αρχής του ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, των Σπαρτιατών και της Πλεύσης Ελευθερίας. Το καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΝΙΚΗ και Νέα Αριστερά.

Στο νομοσχέδιο ενσωματώθηκε και η τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά τα μέτρα κατά της ακρίβειας η οποία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Υπέρ τάχθηκαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας δήλωσαν «παρών» ενώ το κόμμα ΝΙΚΗ καταψήφισε.

Φιλοφρονήσεις ανάμεσα σε Πιερρακάκη και Κωνσταντοπούλου

Θετική, και με προσωπικά κολακευτικά σχόλια προς τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, εμφανίστηκε στη Βουλή η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την συζήτηση στην ολομέλεια. Είναι μια θετική νομοθετική πρωτοβουλία γιατί αποτελεί ουσιαστική αναγνώριση, όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα, ότι η πολιτεία έχει την υποχρέωση να διασφαλίσει στους πολίτες, δημόσια δωρεάν παιδεία και εργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου. Παράλληλα, έδωσε προσωπικά εύσημα στον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, χαρακτηρίζοντάς τον ως «μία νηφάλια πολιτική παρουσία που έσπασε τα πολιτικά στερεότυπα υιοθετώντας βουλευτικές τροπολογίες, μία κίνηση που γίνεται σπάνια, ενώ θα έπρεπε να κάνει συχνότερα», όπως είπε.

Με ιδιαίτερα θερμή αναφορά για τη στάση της, ανταπόδωσε ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, τα κολακευτικά σχόλια που εισέπραξε από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόσο για το νομοσχέδιο του για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, όσο και για το πρόσωπό του.

«Η στάση σας τιμά το κοινοβούλιο. Όχι μόνο γιατί απαιτεί πολιτικό θάρρος, κυρίως επειδή νομίζω ότι μεταβολίζει ακριβώς το αίσθημα των καιρών. Αυτό το οποίο ζητάει ο κόσμος από όλους εμάς, είναι να λέμε πραγματικά αυτό που πιστεύουμε, να συμφωνούμε εκεί που πρέπει να συμφωνούμε, να διαφωνούμε εκεί που πρέπει να διαφωνούμε, αν χρειάζεται να συγκρουστούμε, αλλά στα καλά, όπως το είπατε και εσείς, στο ποτήρι το νερό, να το πιούμε για να πάμε παρακάτω. Αυτό απαιτείται από τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA