Μενού
nea dimokratia
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας | Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης (16/01) ο δεύτερος γύρος διαβουλεύσεων με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας γύρω από την κυβερνητική ρύθμιση που έρχεται στη Βουλή και αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Όπως και εχθές έτσι και απόψε, την ενημέρωση πραγματοποίησε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ενώ συμμετείχαν περίπου 60 βουλευτές.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης δήλωσε προσερχόμενος ότι μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και τις διαβεβαιώσεις του ότι το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν θα επιτρέπει τη χρήση της παρένθετης μητρότητας από αυτά, ήρθησαν οι επιφυλάξεις που είχε και θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

Στα ενδιαφέροντα επίσης, ότι η βουλευτής Ευρυτανίας Τζίνα Οικονόμου που είχε εκφράσει επιφυλάξεις για τη στάση της αναμένοντας διευκρινίσεις για το θέμα της υιοθεσίας,δήλωσε εξερχόμενη ότι βγήκαν από την συζήτηση με περισσότερη γνώση. «Τώρα μπορούμε να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις. Θα ψηφίσω», ξεκαθάρισε.

Επίσης ο βουλευτής Επικρατείας Γιώργος Σταμάτης τάχθηκε και υπέρ της παρένθετης μητρότητας.

Δηλώσεις βουλευτών

Ο Άγγελος Συρίγος δήλωσε μετά την συζήτηση: «Ακούστηκαν όλες οι απόψεις, λύθηκαν απορίες. Δεν ξέρω αν υπάρχουν αλλά κόμματα που μπορούν να μιλήσουν τόσο ανοιχτά. Το δημογραφικό είναι τομεγαλύτερο θέμα της χώρας, ένα θέμα στο οποίο να δώσουμε μεγάλη προσοχή. Συνδέεται με το νομοσχέδιο».

Από την πλευρά του ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε:«Είχαμε έναν ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο. Με έκανε περήφανο γιατί όλοι οι βουλευτές υπογράμμισαν την υποστήριξη στις αρχές της παράταξης και στην προσπάθεια της κυβέρνησης. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που συνδυάζει αξίες με σύγχρονο ρεύμα. Καθένας ψηφίζει με τη συνείδηση του. Το κλίμα ήταν θετικό κλίμα και η παράταξη θα βγει πιο δυνατή».

Ο Σταύρος Καλαφάτης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συμμετοχή και είπε πως η παράταξη βγαίνει πιο δυνατή.

Η Τζίνα Οικονόμου δήλωσε:«Δεν προσπάθησαν να πάρουν την ψήφο μας. Ανταλλάγησαν απόψεις, βγαίνουμε με περισσότερες γνώσεις. Τώρα μπορούμε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Θα ψηφίσω».

Η Σοφία Ζαχαράκη τόνισε: «Απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα. Προασπίζουμε τα δικαιώματα των παιδιών. Η ΝΔ είναι η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη και σήμερα το αποδεικνύει. Σχηματίζεται πλειοψηφία πάνω στην προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών. Η ελληνική οικογένεια θα κινδύνευε αν επηρεάζόταν η καθημερινότητα. Το υπουργείο έχει σχέδιο δράσης για τπ δημογραφικό, θέλουμε μέτρα για την εξισορρόπηση επαγγελματικής με προσωπική ζωή. Μπορούμε να προστατέψουμε την οικογένεια, είναι ο μεγάλος συνδετικός κρίκος της χώρας.»

Ο Γιώργος Σταμάτης είπε: «Αληθεύει ότι υποστήριξα και το θέμα της παρένθετης μητέρας στη συζήτηση. Τα κόμματα και οι λαοί πάνε μπροστά όταν έχουν ηγεσία. Το νομοσχέδιο αποκαθιστά αδικία ετών. Δεν δημιουργούμε νέα μορφή οικογένειας αλλά να στηρίκουμε αυτές που υπάρχουν.»

Τέλος, η Ασημίνα Σκόνδρα ξεκαθάρισε μετά τη συζήτηση ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

Διάλογος Πλεύρη - Σκέρτσου

Ενδιαφέρον είχε ο διάλογος μεταξύ Θάνου Πλεύρη και Άκη Σκέρτσου κατά τη διάρκεια της συζήτησης. 

Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε: «Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα με βάση την απόφαση του ΕΔΔΑ.  Το αν θέλουμε εμείς ως δικαίωμα να το υιοθετήσουμε είναι άλλη συζήτηση Το 2018 είχαμε ταχθεί κατά της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια» με τον Άκη Σκέρτσο να απαντά:

«Μετά το 2019 εκπονήθηκε το Εθνικό Σχέδιο για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ και εντάχθηκε στο πρόγραμμά μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA