Μενού
Δημοτικές εκλογές 2023
Δημοτικές εκλογές 2023 | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η συσπείρωση των κομμάτων, οι δημοφιλέστεροι υπουργοί και το ενδιαφέρον των πολιτών για τις ευρωεκλογές παρουσιάστηκαν στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της ALCO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ALPHA.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι Έλληνες εμφανίζονται αδιάφοροι για τις ευρωεκλογές καθώς μόλις 3 στους 10 δείχνουν τη διάθεση να ψηφίσουν.

Ο Νίκος Δένδιας σε μια ακόμα μέτρηση αναδεικνύεται πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης. Ο υπουργός Άμυνας βρίσκεται στο 32% ενώ 20 μονάδες πίσω στο 12% εμφανίζεται ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης. Η 3η θέση πηγαίνει στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με 10% και η τέταρτη στον Άδωνη Γεωργιάδη με 8%.

Χαμηλή η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ 

Περίπου οι… μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2023 θα επιστρέψουν στην κάλπη για να ψηφίσουν το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη σύμφωνα με την έρευνα. Η συσπείρωση του κόμματος βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό με μόλις 54%, ενώ χάνει 10% των ψηφοφόρων προς τη Νέα Αριστερά και 4% προς το ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει συσπείρωση 70%, με μόλις το 4% να πηγαίνει προς το ΠΑΣΟΚ και… κανείς προς τον ΣΥΡΙΖΑ! Εντυπωσιακές από την άλλη είναι οι συσπειρώσεις που πετυχαίνουν το ΚΚΕ με 94%, η Ελληνική Λύση με 91% και το ΠΑΣΟΚ με 85%.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA