Μενού
  • Α-
  • Α+

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο Γιώργος Γεραπετρίτης «εξόρκισε» κάθε υπόνοια αποστρατικοποίησης των Ελληνικών νησιών στη βάση συμφωνιών με την Τουρκία.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των Σπαρτιατών, Αλέξανδρου Ζερβέα, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως «Ζητήματα εθνικής κυριαρχίας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο του διαλόγου με την Τουρκία».

«Καμία αποστρατικοποίηση»

Προ μερικών εβδομάδων, ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν ΦιντάνΟ βουλευτής των Σπαρτιατών, βασιζόμενος σε δημοσιεύματα υποστήριξε πως έχουμε μπει σε ένα διάλογο με την Τουρκία την οποία αποκάλεσε «κράτος-τρομοκράτη».

Από τη μεριά του, ο κ. Γεραπετρίτης διέψευσε κάθε υπόνοια: «Δεν υφίσταται καμία κρυφή ή φανερή συμφωνία με την Τουρκία για την αποστρατικοποίηση των νησιών όπως και για οποιοδήποτε ζήτημα που αφορά την διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην χώρα».

«Ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας, όπως είναι και αυτό της διάταξης των ΕΔ της χώρας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο της οποιαδήποτε συμφωνίας», πρόσθεσε.

«Αυτονόητα τα δικαιώματα της Ελλάδας»

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επεκτάθηκε, τονίζοντας πως η εθνική κυριαρχία και η ισχύ των Ελληνικών νησιών παραμένει αμείωτη: «Είναι αυτονόητο πως η Ελλάδα διατηρεί τα δικαιώματά της που απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις -της συνθήκης της Λωζάνης, του Μοντρέ και των Παρισίων για την θωράκιση και την άμυνά της».

«Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα απομείωσης της ισχύος των Ελληνικών νησιών από άποψης ΕΔ», δήλωσε επίσης, προσθέτοντας πως «Η Ελλάδα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο στρατιωτικής και διπλωματικής ισχύος».

«Προσερχόμενοι στις συζητήσεις με την Τουρκία, πάντα υπέρ του διαλόγου στην βάση του διεθνούς δίκαιου και στις αξίες του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, είμαστε σε θέση πραγματικής ισχύος», κατέληξε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA