«Η προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας μέσω της διασυνδεσιμότητας καθιστά την περιοχή μας πιο ασφαλή και ανθεκτική σε ένα περιβάλλον γενικότερης αστάθειας», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στην Αθήνα.
Να σημειωθεί ότι το παρών έδωσαν ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κόμπος και ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, Γκίντεον Σαάρ.
«Στηρίζουμε την ενεργοποίηση της Μόνιμης Γραμματείας του Τριμερούς Σχήματος Συνεργασίας με έδρα τη Λευκωσία για τον καλύτερο συντονισμό μας», σημείωσε επίσης ο Γιώργος Γεραπετρίτης.
Όπως είπε στη συνέχεια, «προσβλέπουμε στη διεύρυνση του σχήματος με την επανενεργοποίηση του 3+1 και τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών».
Μάλιστα, προσέθεσε πως το θέμα έθεσε ο ίδιος στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον, από τον οποίο μάλιστα είχε «καταρχήν θετική ανταπόκριση».
«Ενίσχυση της συνεργασίας»
«Προωθούμε την ενίσχυση της συνεργασίας και των κοινών μας δράσεων στον τομέα του εμπορίου, της οικονομίας, της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, της πολιτικής προστασίας και της κυβερνοασφάλειας», συμπλήρωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.
«Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουμε στη μεταξύ μας ενεργειακή συνεργασία και διασυνδεσιμότητα, η οποία αναγνωρίζεται και ενθαρρύνεται από το Διεθνές Δίκαιο», τόνισε επίσης.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Γεραπετρίτη «κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδα είναι το Κυπριακό».
Γεραπετρίτης: Τι είπε για το Κυπριακό
Σημείωσε, δε, πως η ελληνική κυβέρνηση, σε σύμπνοια με την Κυπριακή Δημοκρατία, εξήντλησε όλους τους διπλωματικούς διαύλους, έτσι ώστε το Κυπριακό να καταστεί μείζον θέμα στην Ατζέντα του ΓΓ ΟΗΕ.
Στις 17 και 18 Μαρτίου, όπως είπε, θα βρισκόμαστε στη Γενεύη για τη διευρυμένη συνάντηση που καλεί ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
«Θα στηρίζουμε πάντα τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, επί τη βάσει μίας Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, όπως αυτή καθορίζεται από τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», ανέφερε και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Σε έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις η διαίρεση δεν μπορεί να είναι λύση, λύση είναι μόνο η σύνθεση».
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.