Μενού
Ο Χάρης Δούκας
Ο Χάρης Δούκας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Παπανδρέου | EUROKINISSI / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» και μίλησε για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής μετά τις ευρωεκλογές, την ώρα που κορυφώνεται η συζήτηση για εσωκομματικές εκλογές.

Ερωτώμενος για το ποιος θα είναι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που συγκροτηθεί ένας ενιαίος φορέας στην Κεντροαριστερά, ο Χάρης Δούκας απάντησε σχετικά: «Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο, χρειάζεται πρώτα το ίδιο να ανασυνταχθεί».

Χάρης Δούκας: Η απάντησή του για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ

«Χωρίς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να δρομολογηθεί με επιτυχία η προσπάθεια ανασύνθεσης της δημοκρατικής παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο, χρειάζεται πρώτα το ίδιο να ανασυνταχθεί».

«Να ανατάξει τις δυνάμεις του, να κλείσει τον κύκλο των αλλεπάλληλων ηττών και να μην ανοίξει ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Για να τα καταφέρουμε, χρειάζεται ένα συμμετοχικό σοκ. Το μεγάλο μας όπλο είναι ο κόσμος».

«Η μόνη αποτελεσματική διέξοδος είναι να δώσουμε τον λόγο στη βάση, αλλιώς η κρίση θα βαθαίνει και θα πολλαπλασιάζεται. Αφετηρία της επανεκκίνησής μας πρέπει να είναι η άμεση, μαζική προσφυγή στον κόσμο μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάρης Δούκας.

Στη συνέχεια, ο Χάρης Δούκας ερωτήθηκε για το ποιος θα είναι ο ρόλος του σ' έναν πιθανό φορέα της Κεντροαριστεράς, την ώρα που η κινητικότητά του, σύμφωνα με τη στήλη «Μαξιμιλιανός» του Reader, αυξάνεται εντός του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτή την ώρα προέχει να συμφωνήσουμε και να χαράξουμε τον οδικό χάρτη των αλλαγών που πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν» ήταν η απάντηση του δήμαρχου Αθηναίων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA