Μενού
xristina kefalogianni
Η Χριστίνα Κεφαλογιάννη.
  • Α-
  • Α+

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική και τα προβλήματα που χρίζουν άμεσης επίλυσης αναλύει στο Reader η πολύτεκνη μητέρα και δυναμική επιχειρηματίας, Χριστίνα Κεφαλογιάννη, η οποία στις αυτοδιοικητικές κάλπες του Οκτωβρίου, θα είναι υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά, «Αττική Μπροστά».

- Για ποιο λόγο αποφασίσατε να κατέλθετε υποψήφια στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές;

Μεγάλωσα μέσα στην πολιτική, πρώτα με τον πατέρα μας και στη συνέχεια με την αδερφή μου. Μέσα από το παράδειγμα και των δύο, έχω δει από πρώτο χέρι πώς η σωστή στόχευση και ο σωστός προγραμματισμός μπορούν να φέρουν θετικές αλλαγές στη ζωή του καθενός από εμάς, αρκεί να κυριαρχεί η λογική, η νηφαλιότητα, η ενσυναίσθηση και το κοινό συμφέρον. Έχοντας κάνει μία δική μου διαδρομή κυρίως στον ιδιωτικό τομέα μέσω της ενασχόλησής μου με τις επιχειρήσεις, αποδέχτηκα την πρόσκληση του επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ» κ. Ν. Χαρδαλιά γιατί πιστεύω ότι θα μπορέσω να φανώ χρήσιμη στη συλλογική προσπάθεια να λυθούν προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Περιφέρεια Αττικής. Είναι μία πρόκληση που θέλω να αναλάβω!

- Τι πρεσβεύει το πρόγραμμα της παράταξης του Ν. Χαρδαλιά και πως πιστεύετε ότι η «Αττική Μπροστά» θα συντέλεσει σε ένα καλύτερο αύριο;

Οι βασικές γραμμές μέσα στις οποίες εντάσσεται το πρόγραμμα του συνδυασμού είναι «η βελτίωση της καθημερινότητας» και «η μάχη του αυτονόητου». Προσπαθούμε να συλλέξουμε και να κατηγοριοποιήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε Δήμος της Περιφέρειας, ο κάθε πολίτης, ώστε να καταστρώσουμε ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα των εκλογών με λύσεις εφικτές και υλοποιήσιμες σε εύλογο χρονικό διάστημα. Πιστεύω ότι με επικεφαλής τον Ν. Χαρδαλιά που έχει αποδείξει την αποφασιστικότητα, την υπευθυνότητα και την αφοσίωση σε ό,τι καλείται να διαχειριστεί, θα κάνουμε τις δεσμεύσεις πράξη.

- Ποια είναι τα σημαντικότερα ζητήματα που βιώνει αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια Αττικής και χρήζουν άμεσης επίλυσης;

Υπάρχουν πολλά προβλήματα καθημερινότητας όπως για παράδειγμα το αποχετευτικό σύστημα και το σύστημα διαχείρισης ομβρίων που χρονίζουν σε αρκετές περιοχές της Περιφέρειας. Για εμένα, τα βασικά ζητήματα που χρήζουν σωστής αντιμετώπισης με έρευνα και σωστό προγραμματισμό είναι τα θέματα «βιωσιμότητας», όπως η διαχείριση των σκουπιδιών, των υδάτων, του φυσικού περιβάλλοντος. Σε αυτά εντάσσω τις αναδασώσεις, τον καθαρισμό ρεμάτων, τα αντιπλημμυρικά έργα και τη σωστή ανακύκλωση. Η Περιφέρεια έχει στα χέρια της αρκετά χρηματοδοτικά προγράμματα που με τον σωστό συντονισμό των αιτημάτων των ίδιων των Δήμων, μπορεί να φέρει απτά αποτελέσματα.

- Ως πολύτεκνη μητέρα και δυναμική επιχειρηματίας, πως μπορείτε να συνδυάσετε τις αυξημένες υποχρεώσεις σας με αυτές της Πολιτικής;

Μπορεί να ακουστεί τετριμμένο αλλά το μεγαλύτερο δώρο που μου έδωσε η ζωή είναι να φέρω στον κόσμο τα τέσσερα αυτά παιδιά. Στην πορεία, δεν θα σας κρύψω, ότι υπήρξαν προκλήσεις και δυσκολίες, ιδίως μεγαλώνοντας σε μια Αθήνα και μια Αττική, που έχει ακόμα πολλά ζητήματα να αντιμετωπίσει για να βελτιωθεί. Αυτός ήταν άλλωστε κι ένας από τους λόγους που αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με την Περιφέρεια και να κατέβω ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος.

Τα παιδιά μου έχουν φτάσει όμως σε μία ηλικία που διεκδικούν την ανεξαρτητοποίησή και την αυτάρκειά τους. Με συγκίνησε ο τρόπος που δέχτηκαν την απόφασή μου να συμμετέχω στα κοινά και πιστεύω ότι θα στηρίξουν αυτήν μου την προσπάθεια. Έχουν ήδη εμπειρία από μία μητέρα που δεν άφησε την επαγγελματική της εξέλιξη, σε έναν δύσκολο χώρο που είναι οι επιχειρήσεις, προσπαθώντας παράλληλα να είναι παρούσα στο μεγάλωμά τους. Έχω τη θέληση και την απαιτούμενη βοήθεια να συνδυάσω την ενασχόλησή μου με τα προβλήματα της Περιφέρειας, τη συνέχιση των επιχειρηματικών μου βημάτων και, το πιο σημαντικό, την παρουσία μου δίπλα στα παιδιά μου.

- Ποιο είναι το μήνυμα σας προς τους ψηφοφόρους;

Η Πολιτική για εμένα δεν είναι αυτοσκοπός. Η ενασχόλησή μου, σε αυτό το επίπεδο, με τα κοινά είναι ένας προσωπικός αγώνας που αποφάσισα να δώσω, για την πόλη μου, την Αθήνα, και την Περιφέρεια στην οποία ζω και δραστηριοποιούμαι, μετά από ώριμη σκέψη. Συμμετέχω σε αυτή τη προσπάθεια ανιδιοτελώς με γνώμονα μόνο την προσφορά μου για το κοινό καλό. Άλλωστε, με βάση τα παραπάνω ζητώ την ψήφο των πολιτών και με βάση αυτά πρόκειται και να κριθώ. Όντας γυναίκα, μητέρα, και επαγγελματίας, έχω αποκομίσει αρκετές εμπειρίες, έχω μάθει να δίνω τις μάχες μου προκειμένου να πετύχω τους στόχους μου και αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω και ως Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» με επικεφαλής κ. Ν.Χαρδαλιά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA