Μενού
Στη Βουλή η σημαία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
Στη Βουλή η σημαία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας | EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Κοινή δήλωση εξέδωσαν 28 πρεσβείες στην Ελλάδα, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Στην κοινή του αυτή δήλωση, οι πρεσβείες «χαιρετίζουν την υιοθέτηση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο και την αναγνώριση των οικογενειών ιδίου φύλου».

Γίνεται λόγος για «επέκταση ενός θεμελιώδους δικαιώματος» και σε ομόφυλα ζευγάρια και κρίνεται πως η ψήφιση είναι ένα «σημαντικό ορόσημο το ταξίδι προς την ισότητα και την αξιοπρέπεια για όλους, σε όλες τις χώρες μας».

«Γιορτάζουμε αυτή την ιστορική στιγμή μαζί με τα άτομα, τη Βουλή και την κυβέρνηση της Ελλάδας» καταλήγει η δήλωση των «28».

Το κείμενο υπογράφεται από τις πρεσβείες των εξής χωρών: Ολλανδία, Βέλγιο, Καναδάς, Ισπανία, Νότια Αφρική, Νορβηγία, Σουηδία, Αργεντινή, Ισλανδία, Πορτογαλία, Δανία, Γαλλία, Νέα Ζηλανδία, Ουρουγουάη, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, ΗΠΑ, Κολομβία, Αυστραλία, Φινλανδία, Γερμανία, Μάλτα, Αυστρία, Χιλή, Μεξικό, Ελβετία και Εσθονία. 

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, η Ελλάδα έγινε η 37η χώρα στον κόσμο που την αναγνωρίζει.

Με την τροποποίηση του άρθρου 1350 του Αστικού Κώδικα ορίζεται ότι ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων ίδιου ή διαφορετικού φύλου.

Το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», έγινε δεκτό, επί της αρχής, από την ολομέλεια με 176 «ναι», 76 «όχι» και 2 «παρών»

Συνολικά πήραν μέρος στην ψηφοφορία 254 βουλευτές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA