Μενού
kasselakis
Ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την είσοδό του στο Εργαστήρι. | Facebook
  • Α-
  • Α+

Το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης (27/09) ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Πρόκεται για ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μαθητές ΑμεΑ και σκοπός της επίσκεψης του Στέφανου Κασσελάκη ήταν να δει από κοντά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η εκπαίδευση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων, αλλά και ποιες είναι οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

«Αυτό που μετράει είναι η ψυχή κάθε παιδιού. Να βρίσκεται στο κατάλληλο περιβάλλον ώστε να μπορεί να αναπτύσσεται. Δείτε στο βίντεο τις συνθήκες που αντίκρισα στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας, ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μαθητές ΑμεΑ. Δείτε πόσα έχουμε να αλλάξουμε. Η σκέψη μου και η συμπαράστασή μου στο εκπαιδευτικό προσωπικό, τους ήρωες της καθημερινότητας», έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης στην περιγραφή του σχετικού βίντεο που ανάρτησε στα social media.

Η ακροβατική κίνηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η είσοδος του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για ΑμεΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως φαίνεται και στο 1:06'' του βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τρέχει και περνά με χαρακτηριστική ευκολία κάτω από τα κάγκελα, λίγο πριν μπει στην αίθουσα των μαθητών.

Οι υποσχέσεις

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνομίλησε με το εκπαιδευτικό προσωπικό και δεν μπορούσε να πιστέψει πως οι περίπου 40 καθηγητές του σχολείου έχουν για γραφείο μία αίθουσα που χωρά μόλις δέκα άτομα, ενώ υποσχέθηκε διπλασιασμό των υποδομών, για να μπορούν να είναι όλοι πιο άνετοι στον χώρο εργασίας τους. Ο κ. Κασσελάκης υποσχέθηκε, δε, καλοριφέρ, air condition και διπλή έκταση στις υποδομές που θα στεγάζουν τις σχολικές μονάδες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA