Μενού
dendias.jpg
Ο Νίκος Δένδιας. | ΓΡ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Μήνυμα στην Αλβανία έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, από τα Ιωάννινα, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις για την 111η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό.

Ο Νίκος Δένδιας κάλεσε τα Τίρανα «να τηρούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο κατά την ενταξιακή τους πορεία».

Ο υπουργός Άμυνας, σε δηλώσεις του μετά την λήξη της παρέλασης τόνισε πως «η Ελλάδα είναι μια χώρα σταθερά υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων».

Στη συνέχεια, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Αναφέρομαι και στην γειτονική Αλβανία, η οποία όμως πάντοτε στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια, πρέπει να έχει και την ανάγκη τήρησης του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

«Η 21η Φεβρουαρίου, αποτελεί μια ημερομηνία σταθμό στην ελληνική Ιστορία. Επισφράγισε την νίκη του ελληνικού στρατού στους Βαλκανικούς Πολέμους και επισφράγισε την ενσωμάτωση της Ηπείρου στο ελληνικό κράτος», συμπλήρωσε ο Νίκος Δένδιας.

Δένδιας: «Τιμούμε όσους πολέμησαν»

«Η νίκη αυτή, είχε έναν ευρύτερο χαρακτήρα. Τόνισε το εθνικό φρόνιμα, δημιούργησε τη Μεγάλη Ελλάδα και σήμερα τιμάμε όσους πολέμησαν και όσους έπεσαν για να επιτευχθεί αυτή η νίκη, για να επιτευχθεί η απελευθέρωση των Ιωαννίνων», είπε επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Κάθε επέτειος έχει σημασία, εάν την προσλαμβάνουμε στο σύγχρονο και στο ευρύτερο νόημά της. Η σημερινή επέτειος μας δίνει την ευκαιρία να σκεφτούμε την πολύ μεγάλη γεωπολιτική σημασία της Ηπείρου», πρόσθεσε ο Νίκος Δένδιας.

«Η Ήπειρος από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, αποτελεί πύλη ανθρώπων, πύλη εμπορίου από και προς την Δύση», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA