Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, συναντήθηκε σήμερα (12/07) στα γραφεία του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα και της προσωπικής του απεσταλμένης του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό.
Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το γεγονός πως η Κύπρος «50 χρόνια μετά την τραγωδία του '74 παραμένει διαιρεμένη, είναι μια μη αποδεκτή κατάσταση».

Μητσοτάκης: Τι είπε για το Κυπριακό
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Επίσης, συζητήθηκε η ανάληψη από την Ελλάδα θέσης μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας για την περίοδο 2025-26.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αντόνιο Γκουτέρες για τις προτεραιότητες της Αθήνας και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θέλει να είναι γέφυρα ανάμεσα στον Νότο και το Βορρά, την Δύση και την Ανατολή, καθώς είναι κράτος - μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, και συνομιλεί ταυτόχρονα με χώρες του Παγκόσμιου Νότου.
Δείτε επίσης:
Ψυχρές οι σχέσεις Αυτιά και Μεϊμαράκη - Η μετακίνηση μιας δημοσιογράφου έφερε τη ρήξη
Το παρασκήνιο του διαζυγίου Κουτσαυτάκη - ΣΚΑΪ και το επόμενο βήμα της «σιδηράς κυρίας» των media
Ξέσπασε η Χριστίνα Σούζη για τις προγνώσεις του καύσωνα: «Μη διαβάζετε ό,τι να' ναι στο διαδίκτυο»
- Λευτέρης Ελευθερίου: Ο αθόρυβος χωρισμός μετά από 22 χρόνια σχέσης - «Δεν θέλαμε να το διαφημίσουμε»
- Φαίη Σκορδά: Στην αγκαλιά του μέλλοντα συζύγου της - Η πρώτη φωτογραφία που δημοσίευσε με τον Αθανασιάδη
- Η Ελλάδα (τελικά) «πεθαίνει»: Εκατοντάδες περιοχές με μηδέν γεννήσεις το 2026
- Το ελληνικό ριάλιτι του 1997 που προκάλεσε τον θάνατο ενός πατέρα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.