Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Rumen Radev, ενώ συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις των δύο κρατών και θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.
«Είναι πάντα χαρά μου να καλωσορίζω τον πολύ καλό μου φίλο, τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, στην Αθήνα και στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Καλώς ήρθατε, κ. Πρόεδρε», είπε απυθυνόμενος προς τον ομόλογό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Πάντα έχουμε πολλά να συζητήσουμε για την περιοχή μας, εν μέσω σημαντικών γεωπολιτικών προκλήσεων, αλλά είναι και μια ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε, και πάλι, τη στρατηγική εταιρική σχέση των δύο χωρών μας, η οποία πιστεύω ότι έχει προσφέρει πολλά και στους δύο λαούς μας», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης.

«Σας ευχαριστώ, κ. Πρωθυπουργέ. Σας ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας. Πιστεύω ότι η στρατηγική εταιρική μας σχέση δημιουργεί έναν άξονα στρατηγικής συνεργασίας. Ό,τι κάνουμε μαζί, Ελλάδα και Βουλγαρία, αντανακλά την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής μας», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Radev.

Οπότε, σας ευχαριστώ πολύ», επανέλαβε. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο ηγέτες έκαναν επισκόπηση των διμερών σχέσεων και συζήτησαν θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, μετά και το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

- Το μακελειό της Ανάστασης: Το «συμβόλαιο θανάτου» που μετέτρεψε μια αθώα σε «πατροκτόνο»
- «Ήταν πλήγμα για εμένα, βασιζόμουν σε αυτά τα λεφτά»: Πώς επιχειρήσεις ζητούν παράνομα πίσω το δώρο Πάσχα
- Χανιά: Έβαλαν φωτιά στο σχολείο, αντί για τον Ιούδα - Αποκαΐδια το κτίριο
- Πέτερ Μάγιαρ: Ο άνθρωπος που μπορεί να γκρεμίσει τον Όρμπαν μετά από 16 χρόνια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.